Tijd om er mee aan de slag te gaan. Eerst even de verpakking. Deze ziet er best chic uit, en geeft in elk geval aan dat we niet met een budget behuizing te maken hebben.


Wanneer de Aquila uit de verpakking komt is de heldere witte kleur het eerste wat opvalt. Het spuitwerk ziet er erg goed uit, en er lijkt zeker niet op bespaard. De behuizing zelf voelt stevig, maar niet te zwaar, en maakt eigenlijk gewoon een hele goede eerste indruk.



Het zwarte rooster staat mooi in contrast met de witte elementen. Midden in het rooster aan de voorkant vinden we het eenvoudige, maar keurige Xigmatek logo.


Het binnenwerk van de Aquila staat een beetje achterover geheld. Hierdoor hebben de ‘handles’ een wat opvallende vorm, maar het resultaat valt hier in huis goed in de smaak. Bij de eerste rondjes rond de case was ik zeker positief verrast door deze kast, de uitstraling, en de afwerking.

Ook de achterkant ziet er erg goed uit. We zien nu dat het moederbord horizontaal in de behuizing ligt, wat wel fijn is wanneer je gebruik wil maken van zware processorkoelers. Ook zien we al een kleine teaser van de witte ventilator, en de gaatjes voor optionele (externe) waterkoeling.


Aan de bovenzijde zien we net als bij de voorkant een zwart rooster. Deze is eenvoudig te verwijderen zodat je bij de optionele 2x 120mm of 2x 140mm ventilatoren kan.


Aan de voorzijde van de bovenkant zien we de zilverkleurige aan/uit knop. Deze voelt gewoon prima aan, al zit hier geen verlichting in om aan te geven of hij aan of uit staat, die leds zitten bij de USB poorten.


En daar is de (het?) window dan (voorlopig nog even met plastic bescherming er op). Deze window voelt opvallend stevig aan, ziet er kwalitatief gewoon helemaal top uit, en is ook redelijk getint. Dit laatste valt overigens pas echt op wanneer de build af is, en er minder licht van achteren in kan komen. Maar de kwaliteit van de window zelf is wel een complimentje waard, dit laat bij sommige cases wel eens wat te wensen over.


Het frontpanel is vrij standaard. 2 USB 3.0 poorten naast de gebruikelijke microfoon en audio aansluitingen. Meer dan voldoende, maar een SD kaart lezertje was leuk geweest.


Mocht je het hebben gemist, je kan dus gewoon een 5.25” drive in deze kast plaatsen. Vermoedelijk zal hier later een optical drive in komen, maar een fancontroller of een bay-resevoir kan natuurlijk ook.


De zijpanelen zijn eenvoudig te verwijderen door middel van duimschroeven. Ze voelen gewoon prima stevig aan net als de andere stalen elementen in deze behuizing. Eenmaal in de behuizing zien we vrijwel direct hoe het bouwen zal verlopen. Het binnenwerk is een mooie combinatie van een wit gespoten frame met als contrast zwart gekleurde kabels en HDD brackets.



Aan de achterkant zien we de mooi vormgegeven 120mm outtake ventilator. Zoals vaker worden de kabels van de ventilator niet zwart gemaakt, toch een beetje jammer, al zien we ze ook door de window straks niet.



Onder het moederbord tray zien we het plekje waar straks de 2.5” drives zullen komen.


Ook het voorpaneel moet er natuurlijk even af voor de foto. Het was mij nog niet opgevallen, maar wanneer je er recht voor staat en in zoomt zie je een hint van oranje.. hm..


Het voorpaneel zelf trek je zo van de case af, na het bouwen uiteraard voorzichtig zijn, want de meeste kabels zitten aan dit paneel vast.


Achter dit paneel zien we een forse 200mm ventilator. Deze is ook nog eens knal-oranje, al zie je daar door de behuizing zelf weinig van, het is zeker een onverwachte verrassing. Het is mij overigens niet duidelijk waarom deze oranje is, het is geen led-fan in elk geval, misschien is dit toevallig wat Xigmatek in huis heeft?



Naast de behuizing krijgen we natuurlijk voldoende schroeven voor alle inbouw opties (inclusief schroeven om een andere case-fan aan de voorkant in te bouwen), een aantal tie-wraps, een USB3.0->2.0 converter mocht je nog een oud moederbord hebben, of een nieuw moederbord zonder interne USB3.0 header, en een handleiding. Handleidingen varieren vaak van redelijk tot extreem uitgebreid, maar de Aquila handleiding is wel heel erg kort samengevat. Niet dat het bouwen zo complex is dat je hulp nodig hebt, maar toch.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.