In het verleden heb ik wel Thermaltake behuizingen voorbij zien komen, echter was dit mijn eerste Tt eSPORTS unboxing ervaring en was het dus ook voor mij een totale verrassing hoe het zou verlopen. De eerste indrukken waren keurig: stevige verpakkingen, redelijk opvallend en ogenschijnlijk voor fysieke winkels vormgegeven, maar ondanks de Taiwanese roots geen overdreven ‘Aziatische taferelen’. Beide verpakkingen klappen open en geven in redelijk bescheiden woorden de features aan.



Eerst moest ik even goed bedenken hoe ik deze muizen tezamen moest noemen. Meervoud van Ventus? Ventusjes? Ventusses? Ventussen? Ventï? Komt van het Latijnse Ventus zo bleek, oftewel wind, dus Ventï. Wat ook erg positief opviel bij deze Ventï zijn de meegeleverde extra’s: je krijgt een nette handleiding, een tweetal stickers, en een lekker dikke draagzak bij beide muizen. Dat laatste zien we niet veel, zeker niet voor deze prijs. De handleiding en stickers zit ook nog eens in een net hoesje, het maakt het gewoon een bovengemiddeld luxe eerste indruk.





Alvorens we naar de muizen kijken even een blik op de kabel, die is bij beide muizen gelijk. 180cm lang, gevlochten, en met een gold plated uiteinde. Een kleine klittenbandstrip geeft het nog eens een mooi extra detail, ziet er gewoon goed uit.


We beginnen met de Ventus. Het eerste wat in mij op kwam is dat deze muis (beide overigens) gewoon verdomd stevig voelt. Geen dun pruts plastic, maar gewoon solide. Het materiaal is wat aan de stugge kant wat vooral opvalt omdat rubber- en softtouch coatings populairder worden, maar je hoort mij er echt niet over klagen. Hetzelfde materiaal zien we aan alle kanten terugkomen, dus geen rubberen grips en dergelijke. Bijkomend voordeel is dat dit materiaal niet zo vinger- en vlekgevoelig is. Wat vorm betreft is de Ventus vrij lang, maar ook vrij laag. Symmetrisch uitgevoerd, al zien we dat de ‘duim’ knop aan de linker kant wat meer naar het midden zit, en aan de rechter kant wat meer naar voren, ook zien we een ietwat doorzichtig hexagon op de linker knop, mocht je niet meer weten waar je moet klikken. Aan de voorzijde zien we tevens een deels doorzichtig scrollwiel, en twee knoppen er direct onder.












Het meest opvallende aan het design is dat de rug van de muis zweeft en een soort van gatenkaas is. Hierdoor is de Ventus aardig geventileerd (vandaar ook de naam natuurlijk). Naast de ventilatie heeft het natuurlijk een interessant en vooral ook uniek gevolg voor de uitstraling. Straks komt ook het verlichte logo nog aan bod. Aan de onderkant treffen we een klepje aan waaronder 3 gewichtjes van 4,5 gram zitten om de muis naar wens wat zwaarder of lichter te maken.




De Tt eSPORTS Ventus X is eigenlijk een heel ander beestje. Gezien de Ventus naamgeving zien we uiteraard weer de geperforeerde rug, maar de fysieke gelijkenissen houden daar eigenlijk wel op. De Ventus X valt ook weer in positieve zin om als een bijzonder solide knaagdier, wat zeker in combinatie met de hand vullende vormgeving een onverwacht positieve ervaring gaf. Aan de voorzijde zien we wederom het deels doorzichtige scrollwiel, ditmaal gecombineerd met één knop er naast, en we zien tevens een golf vorm in de knoppen waardoor je vingers vanzelf op de goede positieve vallen. Beide zijkanten zijn voorzien van een rubberen grip coating om, mocht je dat nog niet hebben geraden, je hand meer grip te geven op de muis. Ik hou persoonlijk wel van een stevig hand vullend muisje, en wat dat betreft stelde de Ventus X zeker niet teleur. Ook de LED feature van de Ventus X komt onder de kop ‘verlichting’ aan bod.











Net als de Ventus is de Ventus X met de gewichtjes aan de onderzijde in gewicht te verstellen.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.