Gebruikers die gebruik maken van de WPS-knop zullen nooit in aanraking komen met de software. Dit is dan ook het grote voordeel van WPS, plug & play en uitbreiden maar. Als je de extender via een computer configureert door middel van een netwerkkabel, dan kom je wel in aanraking met de software. Je bezoekt dat de inlogpagina op: www.TPlinkrepeater.net en zult vanaf hier van start gaan met de setup. Deze setup bestaat uit een totaal van vijf stappen. Waar het op neer komt is het opsporen van de verbinding die jij wilt uitbreiden, het wachtwoord invullen voor zowel 2.4 als 5.0GHz verbinding en je bent klaar.
Zodra je klaar bent kun je inloggen met het standaard wachtwoord (admin / admin). Ingelogd bevinden we ons op de startpagina. De vormgeving heeft dezelfde sfeer en uitstraling als de door mij gereviewde TP-LINK Touch P5 router. Fijn om overeenkomsten te zien, zeker als je met één merk in je netwerkinfrastructuur wilt werken. Het startscherm vertelt ons of de verbinding actief is, of de router zijn werk doet en daaropvolgend de extender zelf.
Heb je bezoekers die wel op het draadloze netwerk via de router mogen, maar niet via de extender? Dan kun je gebruikers uitsluiten in het verbinden met de extender. Hier zijn er twee mogelijkheden: Blacklist en Whitelist.
Het instellen van een apart IP-adres en DHCP behoren ook tot de mogelijkheid.
De LEDs op de RE450 kunnen uitgeschakeld worden met de fysieke knop op de extender zelf. In de software kun je ook een apart schema instellen voor het LED-gebruik.
Basisinstellingen als een back-up maken, fabrieksinstellingen en het aanpassen van de inloggegevens vinden we in de algemene instellingen. Hier kun je ook in een log bijhouden wat er in de tussentijd gebeurd. De twee errors komen voort uit de setup, eerst werd de verbinding tot stand gebracht, waarna deze weer verbroken werd om alle instellingen op te slaan. Na deze stap was het draadloze netwerk op de 2.4 en 5.0GHz verbinding actief.