TEAMGROUP brengt de T-FORCE CARDEA Z540 M.2 PCIe 5.0 SSD uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van TEAMGROUP

Met de releases van de nieuwste generatie Intel- en AMD-platforms is het tijdperk van PCIe 5.0 SSD officieel aangebroken. TEAMGROUP heeft de T-FORCE CARDEA Z540 M.2 PCIe 5.0 SSD gelanceerd. De Z540 PCIe 5.0 SSD maakt gebruik van de nieuwste PCIe Gen 5 x 4-interface en ondersteunt het NVMe 2.0-protocol, waardoor lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 12.000 MB/s en 10.000 MB/s kunnen worden bereikt, bijna het dubbele van de theoretische snelheidslimiet van PCIe 4.0. De Z540 SSD beschikt over geavanceerde specificaties en biedt gamers een ongekende game-ervaring van de volgende generatie.

De T-FORCE CARDEA Z540 M.2 PCIe 5.0 SSD is uitgerust met een ultradunne heatsink van grafeen. Het is gemaakt van 100% recyclebaar grafeenmateriaal en maakt gebruik van zeshoekige honingraatroosterstructuren om warmte snel en gelijkmatig horizontaal te verspreiden, waardoor de Z540 SSD goede koeling krijgt. De ultradunne heatsink van grafeen van de Z540 is minder dan 1 mm dik en is compatibel met verschillende PCIe 5.0-moederbord-koellichamen. Op basis van interne tests van T-FORCE LAB is de bedrijfstemperatuur van de Z540 SSD die het koellichaam van het moederbord en de warmteverspreider van grafeen combineert, 3-5°C lager dan de temperatuur met alleen het koellichaam van het moederbord.

De Z540 M.2 PCIe 5.0 SSD ondersteunt TEAMGROUP’s S.M.A.R.T. monitoringsoftware, waarmee gebruikers eenvoudig de status en prestaties van de SSD kunnen volgen. Met een garantie van 5 jaar van TEAMGROUP kunnen gamers zorgeloos genieten van de krachtige snelheden van Gen5. De eerste batch T-FORCE CARDEA Z540 M.2 PCIe 5.0 SSD zal beschikbaar zijn met een capaciteit van 2 TB en zal wereldwijd worden verkocht in het tweede kwartaal van 2023. De SSD komt enkel in 2TB verkrijgbaar met een adviesprijs van 500 USD.



Bronnen: TEAMGROUP

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.