SPC Gear brengt draadloze Lix-gamingmuis uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van SPC Gear

SPC Gear, het gaminglabel van de Europese fabrikant SilentiumPC, kondigt twee nieuwe draadloze muizen aan. De nieuwe lichtgewicht en zeer nauwkeurige SPC Gear LIX en LIX Plus Wireless gebruiken 2,4 GHz draadloze connectiviteit die zorgt voor een stabiele verbinding zonder vertragingen, terwijl de lange batterijduur en snelle oplaadtijden ervoor zorgen dat de muizen voor langere tijd kunnen worden gebruikt. De honingraatstructuur van de muis maakt de LIX-serie zo lichtgewicht, wat ook helpt bij het ademend vermogen van de hand. De muizen zijn uitgerust met hoogwaardige componenten waarmee gebruikers een voordeel kunnen behalen ten opzichte van hun tegenstanders op het virtuele slagveld. Bovendien zorgt de adresseerbare RGB-achtergrondverlichting ervoor dat de muis zich echt onderscheidt van de concurrentie.

Draadloos voordeel
Stabiele en vertragingsvrije 2,4 GHz draadloze connectiviteit geeft de gebruiker ongeëvenaarde precisie en gemak zonder enige grenzen. Deze oplossing helpt om het bureau netjes te houden en verbetert het algemene gebruikscomfort. Dankzij het magnetische compartiment aan de onderkant van de muis hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken dat ze de draadloze USB-ontvanger kwijtraken.

Snel opladen en geweldige batterijduur
Extreem energiezuinige sensoren in combinatie met een batterij met grote capaciteit zorgen ervoor dat de Lix Wireless-serie lange tijd meegaat. Wanneer het batterijniveau onder de 25% zakt, knippert het scrollwiel rood om aan te geven dat het snel moet worden opgeladen. Het opladen van de muis kan niet eenvoudiger. Het hoeft alleen op een stroombron te worden aangesloten met de meegeleverde USB-C-kabel, die is bedekt met een ongelooflijk flexibel en zacht gevlochten paracord-achtig materiaal. Ook tijdens het opladen kan de muis gewoon worden gebruikt.

ARGB-verlichting
De Lix Wireless-serie heeft een geavanceerde adresseerbare RGB-achtergrondverlichting op het scrollwiel, het SPC Gear-logo en de strip die langs de onderkant loopt. Deze kunnen eenvoudig worden aangepast aan de specifieke voorkeur of stijl van de gebruiker, waardoor een esthetische pc-configuratie wordt geaccentueerd. De verlichting kan worden gewijzigd via aanvullende software, die veel verlichtingseffecten biedt, waaronder cyclische kleuren, constante eenkleurige achtergrondverlichting, meerkleurige golven of zelfs pulserende kleuren en verschillende andere effecten.

Geavanceerde sensoren
De LIX Plus Wireless-muis maakt gebruik van de PixArt PAW3370-sensor, terwijl de LIX Wireless de PixArt PAW3335-sensor gebruikt. Beide zijn speciaal ontworpen om draadloze muizen van stroom te voorzien. De sensoren leveren ongeëvenaarde precisie met DPI-instellingen tot 19.000 voor de LIX Plus Wireless en 16.000 voor de Lix Wireless, terwijl ze een reactiesnelheid van 10,16 m/s bieden. Gebruikers kunnen de LOD (Lift-Off Distance) zonder vertraging tussen 1 mm en 2 mm wijzigen. Het extreem lage stroomverbruik van deze sensoren vertaalt zich in een langere levensduur van de batterij.

Lichtgewicht voordeel
De honingraatschaal van de LIX Wireless-serie vermindert niet alleen het gewicht tot slechts 69 g, maar zorgt ook voor een veel betere koeling van de hand bij langdurig gebruik. Deze belangrijke functie is vooral handig op warme zomerdagen, tijdens vermoeiende online wedstrijden of pijnlijk moeilijke levels. De luchtdoorlatende constructie zorgt ervoor dat lucht door de muis kan circuleren, waardoor zowel de muis als de hand van de gebruiker effectief wordt gekoeld. Het lage gewicht zorgt er samen met de geprofileerde PTFE skates voor dat de muis soepel en moeiteloos over de muismat glijdt. De lage traagheid van de muis vertaalt zich in minder vermoeidheid van de hand- en polsspieren, wat leidt tot een hogere efficiëntie tijdens langere gamesessies.

De SPC Gear LIX Wireless (€48,99) en LIX Plus Wireless (€59,99) zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.



Bronnen: SPC Gear

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.