Gezien je enkel binnen het grotendeels lege frame van de SG13 hoeft te prutsen is het inbouwen niet zo heel interessant. Met het moederbord op de bodem is het in de regel wel zaak om de koeler vooraf op het moederbord te plaatsen, achteraf kan je er namelijk niet meer bij. Met 61mm ruimte kan je prima gebruik maken van een stock koeler om kosten te besparen ondanks dat ik hier wel een aftermarket koeler gebruik.


I/O paneel aan de achterzijde, moederbordje erin, en het begint al op een PC te lijken.



Op het bracket aan de bovenzijde kan je dus harde schijven plaatsen. Wanneer je het enkel bij een SSD houdt kan deze gewoon op de bodem liggen.




De voeding komt direct boven het moederbord. Ik had enkel de flinke CM V850 liggen om de behuizing ook met grafische kaart te draaien, wat ook wel prima paste. Wel werd duidelijk waarom SilverStone kortere voedingen (150mm of 140mm bij voorkeur) aanbeveelt: langere voedingen als deze maken het bracket voor extra harde schijven onbruikbaar. SilverStone springt traditioneel goed in op de ‘eisen’ van hun eigen behuizingen met andere componenten zoals de compacte Strider series voedingen (of bijvoorbeeld door het aanbieden van slot-loading slim-line optical drives voor behuizingen als de RVZ01 / ML07, RV05 / FT05, etcetera).




Ook grafische kaarten moeten passen, dus deze MSI GTX 760 kwam goed van pas. Met 260mm lengte zou deze nipt moeten passen. Dat bleek ook te kloppen, al moest de grote voeding er wel even uit om de GPU in de behuizing te kunnen sturen. Daarna zagen iets van een centimeter ruimte over. De grafische kaart zit een optionele front-ventilator overigens niet in de weg dus je hebt daadwerkelijk die ca 267mm voor je GPU.





Na het plaatsen van de GPU konden we eea gaan aansluiten alvorens de voeding terug in de behuizing kwam. Kabels aansluiten voor de voeding er in gaat is wel aan te raden, want veel ruimte heb je achteraf niet meer. Ook kabelmanagement is als gevolg erg beperkt, al zie je daar natuurlijk ook weinig meer van. Afhankelijk van je build heb je voorin of bovenin best wat ruimte om de kabels te ‘dumpen’, en zonder GPU heb je zeker ruimte te over. In dit geval neemt een grote voeding en een stevige GPU aardig wat ruimte weg, maar alsnog valt er weinig te klagen. Een ventilatortje voorin erbij had ook weinig frustratie opgeleverd, al zal dit geheel met een dikke radiator wel heel krap worden, in dat geval is een kortere voeding wel aan te raden.



Al met al is inbouwen weinig frustrerend. Een beetje passen en meten met een grafische kaart die net past, en als je alle inbouwopties gaat benutten (extra HDD’s bovenin, radiator voorin, etcetera) zal het best een beetje pielen worden. Hou je het wat eenvoudiger, bijvoorbeeld met een GPU, iets kortere voeding, een SSD en 3.5” HDD en een ventilatortje voorin, dan zal je dat prima en zonder kopzorgen kunnen uitvoeren.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.