De SilverStone SG11 is een kleine kast met veel inbouw mogelijkheden, en is hierdoor flexibel in te zetten voor vele doeleinden. Een paar van die doeleinden zouden kunnen zijn; een HT-PC of een kleine krachtige ‘workstation’. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat er een mATXmoederbord in past, kleiner kan ook en dan kom je uit op een mini-dtx, of een mini-itx bordje. Dat betekent dat zelfs socket 2011-3/Intel X99 in dit kastje geplaatst kan worden, zodat deze kan functioneren als prima workstation. De maten bedragen 270 x 212 x 393 mm (WxHxD) met een inhoud van 22.5 liter.

Ook qua opslag ben je niet beperkt met de SilverStone SG11. Met maar liefst negen plekken voor 2.5” schijven, en nog is drie 3.5”/2.5” plekken kan je naar hartelust je geliefde schijfjes inbouwen. Een mooie Raid 0 van negen 1TB SSD’s behoort dus ook tot de mogelijkheden, wederom prima workstation materiaal.

Ook de GPU hoeft niet te leiden onder de grootte van de kast, tenminste zolang je niet de hangende 2.5” plekken gebruikt (hier lees je dadelijk meer over in mijn review.). Deze mag namelijk maximaal een lengte hebben van 36,83 cm. Hiermee wordt geen enkele kaart uitgesloten, of je nou gaat voor een simpele kaart voor in een HT-PC of een SLI opstelling met twee grafische beesten voor in je workstation. Pas hierbij wel op; als de videokaart in het eerste slot van je moederbord moet dan heb je grote kans dat de soldeerverbindingen tegen de 3.5” bay aanzit.

Waar de SG11 een beetje onderuit gaat is de koeling. Omdat hij zo klein is is het simpelweg niet mogelijk veel fans te plaatsen, en in het plaatsen van een hoge CPU-koeler ben je ook wat beperkt. De CPU koeler is daarom gelimiteerd tot een hoogte van maximaal 82 mm. Direct boven de CPU-koeler bevindt zich de voeding, die in tegengestelde richting blaast. Hoe dat zich in de praktijk houd zullen we later bekijken. Verder zit er standaard één 120 mm fan in, en daarnaast is er nog plek voor twee kleine 80 mm fans. Doordat er veel kabels in een kleine ruimte moeten is de airflow hiermee niet uitermate goed te noemen.

Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu