Genoeg ge..kletst. Tijd om aan de slag te gaan. Ook de verpakking maakt het direct duidelijk dat dit een ander soort SilverStone behuizing is dan ik tot nu toe heb gebruikt. Zwart, vlammen, noem maar op.
Bij het openen van de case verwelkomt deze leuke text je. Het klinkt wellicht wat overdreven, maar ik kwam er al snel achter dat die text erg correct is! Ook erg opvallend was dat de case niet in plastic zit, maar in een soort textiel-zwarte hoes. Maakt in elk geval een luxe indruk zo. (Verder zie je de handleiding al, en een product-overzicht van SilverStone).
En daar is het beestje zelf. Het is absoluut een opvallend ontwerp, en ik kan het console gevoel niet uit mn hoofd krijgen. Direct valt op dat de afwerking gewoon 100% in orde is, SilverStone zal bekender zijn om hun aluminium cases, en de Raven RVZ01 heeft kunststof voor en zijpanelen, maar ze zien er uitstekend uit, en voelen ook echt stevig aan. Prima eerste indrukken.
Aan de voorkant zien we de opvallende horizontale (tenminste, als je de case horizontaal plaatst) strepen, het Raven logo, de audio, microfoon, en 2 USB 3.0 poorten, en uiteraard de aan-/uit schakelaar en resetknop. Ook de keuze voor de slim-slot-loading optical drive geeft een leuk resultaat.
Aan de zijkant valt het design wederom lekker op. Veel roosters om ventilatie mogelijk te maken zijn een plus voor high-performance systemen, maar in plaats van gewoon veel gaatjes te maken, valt de Raven op met zijn wat sportief afgewerkte deels-open panelen.
Achter zien we de plaats waar het moederbord straks komt, met een ventilatie-rooster net boven het i/o paneel, en het rooster en 120mm stock ventilator direct boven de cpu. De plek voor de grafische kaart zien we er naast, en ook de aansluiting voor de voedingskabel (die intern is doorgelust) is zichtbaar.
Het paneel aan de bovenkant heeft dus een rooster direct boven de cpu, en de ventilator zelf ziet er ook aardig en in elk geval goed passend uit. De keuze voor een dunne ventilator zorgt uiteraard dat er voldoende ruimte over blijft voor een stevige HTPC CPU koeler of een flinke radiator als onderdeel van waterkoeling.
Wanneer je naar de binnenkant kijkt begrijp je de text eerder op de doos. Dit wordt een interessante case om te bouwen! Voor de lezers die ook mijn review van de SST Sugo08-Lite hebben gezien zal het wellicht niet als verrassing komen dat ook de Raven RVZ01 zeer modulair is ontworpen. Gelukkig is de handleiding uitstekend, en legt alle stappen duidelijk en in detail uit.
Alhoewel flink modulair, kan je direct al enkele inbouwopties zien. Zo zien we ruimte voor een 3.5″ HDD direct boven de voeding, 2 2.5″ drive plekken naast het moederbord (op de GPU bracket), het 3e 2.5″ plekje is pas zichtbaar wanneer je de GPU bracket verwijderd. En het GPU bracket valt direct op dat het een ingebouwde PCI-Express riser heeft.
Eerst maar leeg beginnen. Zodra je de voeding-bracket verwijderd zie je daar het ventilatierooster voor de voeding onder, en ook de doorgeluste voedingskabel is te zien.
Wanneer je dan het GPU bracket verwijderd begint het geheel een beetje duidelijk te worden, en bereik je ook de 2e stock ventilator, die dus op je grafische kaart gericht staat. Ook het plekje voor de 3e (optionele) 120mm ventilator komt zo in beeld, en geeft je dus de ruimte om je grafische kaart nog extra te koelen.
Nog even terug naar het bracket zelf. Ik noemde het al de GPU bracket, maar het is natuurlijk iets meer dan dat. Het is een GPU bracket, een GPU Riser, maar ook het optical-bay bracket, en het bracket voor 2x 2.5″ drives.
Zodra je alle onderdelen en extras op tafel legt is het een aardige collectie (en de ventilatoren en het kleine 2.5″ bracketje zit overigens nog in de case zie ik). Naast de interne onderdelen krijg je ook nog een mooie selectie extras met o.a. voldoende schroeven, rubberen voetjes (Voor zowel horizontale als verticale plaatsing) en zelf plaatsbare dragers om te zorgen dat grafische kaarten niet in het slot hangen.
Ook een mooie fan-splitter ontbreekt niet, een ongebruikelijke maar zeker leuke extra.
Met ruimte voor 3 ventilatoren is het natuurlijk fijn dat je 3 stoffilters erbij krijgt. Deze zijn magnetisch, maar ook eventueel vast te schroeven.
Een extra stukje pci-riser krijg je er ook bij en is nodig om straks de grafische kaart te plaatsen.
Standaard zit het Raven logo voor horizontale plaatsing op de case, maar voor wanneer je de case verticaal wil plaatsen krijg je er ook een extra logo bij. Dit logo is iets anders gebogen om te zorgen dat het er bij zowel horizontale als verticale plaatsing mooi uit ziet.
Uitstekende indrukken bij het uitpakken: Een mooi en kwalitatief hoogwaardige case, met een flinke stapel extras er bij. Tot zo ver niets te klagen!