Om de PT13 te bouwen beginnen we met de 2 duim schroeven er af te halen, en vervolgens kantelen we de top-cover rechtop. Die manier van de bovenkant openen werkt in elk geval lekker makkelijk en snel.
Aan de binnenzijde treffen we een zeer beperkte hoeveelheid kabels aan. Het moederbord krijgt prik via een externe adapter, en dus enkel de interne USB header en de frontpanel aansluitingen (power switch, leds) zitten in de case.
Het plaatsen van het moederbord is gelijk aan het plaatsen van een normaal mITX bord, en dit gaat dus kinderlijk eenvoudig.
In het moederbord gaat vervolgens het SODIMM geheugen, klik en klaar.
Tja, en dit is de reden dat ik een review heb gemaakt van de SST AR04, een stock koelertje past helaas niet in deze behuizing.
Koelpasta op de processor, koeler in het moederbord drukken, en we zijn er al bijna.
Ondanks dat het moederbord mSATA ondersteunt (let wel op, er zijn verschillende soorten mSATA drives) kan de PT13 ook een ‘normale’ 2.5” drive aan, zoals deze 120GB Crucial M500. Met schroefjes zetten we 2 stalen plaatjes op de SSD.
Uiteraard moet een SSD wel van prik worden voorzien, een mSATA is daarom eigenlijk wat handiger, want het bespaart je deze kabel. (Ik had de SSD echter al in huis, vandaar). Deze kabel zit overigens normaliter bij een thin mini ITX moederbord, niet de behuizing.
De SSD schroeven we vervolgens aan het top paneel vast. Wel handig die flip-open cover. Kabeltjes aansluiten omdat ik dus een normale 2.5″ drive gebruik, en klaar. Uiteraard weerhoudt niets je om zowel een mSATA als 2.5″ drive te plaatsen als je moederbord een mSATA slot heeft (al is dat tot zover ik kan zien altijd het geval), al zal het wel weer niet iets krapper worden binnenin.
Met de zeer geringe ruimte valt er natuurlijk niet veel te doen met de kabels. Een mSATA schijf heeft wel de voorkeur omdat je dan praktisch geen interne kabels hebt, maar zelfs als je deze kabels wel nodig hebt zoals in mijn build is het kabelmanagement echt geen probleem.
Je moet enkel goed opletten dat niets klem komt te zitten tijdens het dicht klappen van de behuizing, maar dat gaat eenvoudig genoeg en is ook voor een beginnende bouwer geen probleem. Verder zit het gros van de kabels direct niet in de weg van de processorkoeler, dus wederom valt er weinig over op te merken.