mATX cases zijn zelden lastig te bouwen, zeker niet als het frame lekker open is, en de case een vrij standaard indeling heeft, zoals de PS09B. Omdat het een klein kastje is zit alles wel wat dicht op elkaar, en met een voeding boven in wil je deze wel eerst plaatsen, zeker als je nog een redelijke cpu koeler zou gaan gebruiken.
Voeding er in…
De SSD gaat in z’n plekje onder in de kast met schroefjes. Deze pc krijgt geen HDDs, maar je kan er eventueel 4 in zetten in de bay boven de SSD, direct achter de 120mm intake ventilator als koeling. De 5.25” drives gaan op traditionele wijze met schroefjes boven in, maar dat ding is ook voor dit systeem geheel overbodig, dus laat ik achterwege. Welliswaar is het gebrek aan HDD bays met brackets wat jammer, maar gezien je ze hier vast schroeft zitten ze in ieder geval stevig vast. Misschien nog maar beter zo dan matige brackets of matige tool-less oplossingen.
SSD plekje in beeld.
Viel mij op overigens dat de mobo-standoffs ook zwart zijn gespoten, is weer eens wat anders, maar het is niet alsof je ze na installatie nog ziet. Moederbordje er in, CPU er in, beetje geheugen, en we zijn er al bijna. De uitsparing voor moederbord backplates is natuurlijk fijn mocht je later je cpu koeler willen vervangen.
Mocht je extra ventilatoren willen plaatsen hou dan rekening dat je, naast de stock ventilator, enkel 1 80mm voor, en 1 80 of 92mm achter in kwijt kan, dus geen 120mm ventilatoren. In dit geval wordt het een eenvoudig kantoor systeem, en voldoet de stock ventilator gewoon.
Een paar minuten later zit het geheel dan in elkaar en aangesloten. Valt weinig spannends over te melden, anders dan dat het inbouwen gewoon eenvoudig is.
En inbouwen klaar.
Gezien de dikte van de case is er uiteraard geen kabelmanagement achter de mobo-tray, dus daar kan ik de PS09B niet op afrekenen. Wat wel fijn is met mijn setup, is dat er voldoende ruimte over is om de kabels grotendeels uit het zicht, maar ook vooral uit de airflow te houden. De 5.25” en 3.5” bay constructie zorgt voor grote ruimtes waar je kabels in kwijt kan, en ook tie-wraps aan vast kan zetten. Uiteraard wil je er wel een paar meer hebben dan de 1 tie-wrap die je meegeleverd krijgt, dus hop, naar de Action!
De kabels zo veel mogelijk uit de airflow gehouden. Eenvoudig te doen.
Aan de achterzijde, zoals je op de foto goed kunt zien, geldt eigenlijk hetzelfde. De ruimte tussen het zijpaneel en de 3.5” HDD tray is prima als kabelgoot te gebruiken. Al met al dus geen ‘echt’ kabelmanagement, maar er is toch praktisch, en ook zeer snel, een prima oplossing te maken welke de airflow niet verstoort.
En van achteren. Best prima voor een case zonder ‘echte’ kabelmanagement.