Met dezelfde indeling als de Raven RVZ01 mogen we ook gelijke koelprestaties verwachten, en die Raven RVZ01 kreeg veel lof wat koelprestaties betreft. Mijn GTX 770 presteerde daar gelijk aan grotere ATX torens met een degelijke airflow. Twee 120mm intake ventilatoren erbij en een exhaust-blower GPU en je kan helemaal los, maar voor gangbare builds, denk aan een GTX 770, maar ook een 970 of 980 (Die vergelijkbaar verbruiken), kan je prima uit de voeten zonder extra te investeren in een 120mm ventilator.
Wat de processorkoeling betreft zal je het vermoedelijk toch bij luchtkoeling willen houden: hoewel er enige ruimte is voor “custom” waterkoeling met mounting holes voor een Laing DDC pomp, blijft het mij een mysterie hoe je dat allemaal wil doen passen in die kleine ruimte naast je voeding. De echte liefhebber zal er ongetwijfeld de tijd voor willen nemen om het uit te zoeken, maar die kleine minderheid heeft mijn informatie ongetwijfeld niet nodig. Voor mij zal de ML07, en dus ook de RVZ01, een echte luchtkoeler-kast blijven, met ruimte voor de meeste HTPC-stijl luchtkoelers en een mooie ruimte voor een extra 120mm ventilator er direct boven. Zo lang je die ventilatieruimte niet af sluit met een muur of kastje staat niets je in de weg om een mooie i5 of i7 te overwegen.
Hoewel er ruimte is voor een 120mm ventilator direct boven je processor, zal je ook deze zelf moeten aanschaffen. Voor een typische HTPC met een half-degelijke koeler zal er geen noodzaak zijn, maar de optie bestaat dus als je het bont wilt maken. Hou er echter rekening mee dat je de dikte van je ventilator van de ruimte voor je processorkoeler af moet halen. Gezien de plaatsing van deze ventilator direct boven je processor is het tevens mogelijk een (dun) AIO waterkoelertje met 1 ventilator te plaatsen, zoals bijvoorbeeld de CM Seidon 120V die ik in de Raven RVZ01 deed passen, deze past namelijk ook prima in de ML07. Je zou nog ietsje dikker kunnen gaan met je radiator (hoe veel dikker is afhankelijk van de pomp en slangen), maar push-pull setups met twee ventilatoren gaan zeker niet lukken. Toch is het voldoende om zelfs een i5 of i7 met overclock te kunnen overwegen voor deze behuizing.
Wat de geluidsproductie betreft doet de Milo ML07 het ook zeker niet slecht, en dat zeg ik niet omdat er standaard geen ventilatoren zijn, en hij dus sowieso geen bewegende onderdelen van zichzelf heeft. De gesloten voorzijde doet zijn werk keurig in een praktisch te verwachten situatie: een televisiemeubel in de huiskamer. We zagen dit bij de RVZ01 en de ML07 doet z’n broertje wederom lekker na. Het blijft uiteraard een behuizing met stevige ventilatie aan alle andere kanten om high-end builds kwijt te kunnen, dus verwacht geen wonderen wanneer je luide componenten gebruikt, en/of deze build vervolgens op je bureau naast je neus zet. Maar waarom je anno 2014 nog luide componenten zou kopen ontgaat mij. Geluidsproductie hou ik dus op een non-issue.