Het inbouwen is na het verwijderen van de GPU bracket kinderlijk eenvoudig. Nu zien we ook waar het 3e 2.5″ drive komt: In het vertikale stukje staal direct naast de voeding (tussen de kabels en de bovenste 120mm ventilator plek), al betwijfel ik of veel mensen er meer dan 2 zullen plaatsen.
Voeding gaat in z’n bracket en schroeven we terug de behuizing in, en een 3.5″ HDD kan je er boven op kwijt. Hoewel een modulaire voeding niet strikt noodzakelijk is, en de ruimte voor kabelmanagement wel te doen is, helpen alle kleine beetjes natuurlijk wel, je ziet hier de modulaire SilverStone ST45SF-G voeding. Uiteraard is dat een SFX voeding, want een ATX model gaat simpelweg niet passen binnen deze afmetingen. Gelukkig is er ruim keuze wat SFX voedingen betreft, dus dat mag de pret niet drukken. Mocht je gebruik willen maken van de waterkoeling opties dan is een modulaire voeding als deze zeker wel een vereiste, want dat is namelijk heel erg krap.
mITX moederbordje past er eenvoudig naast, en om het lekker in SilverStone stijl te houden gebruik ik hier mijn testmoederbordje met de AR06 processorkoeler. Zo blijven we ruim binnen de ruimte die er is voor luchtkoelers, en blijft er nog ruimte over om eventueel nog een extra ventilator te plaatsen.
Omdat alle definitieve componenten voor de build nog niet binnen waren, maar omdat het plaatsen van de GPU wel iets ongebruikelijks is in deze behuizing en dus wil laten zien, maak ik even gebruik van mijn foto’s van de RVZ01 om toch te laten zien hoe je een GPU in deze constructie plaatst. Wederom: Iets anders dan gebruikelijk, maar het verloopt soepel en is zeer eenvoudig uit te voeren zelfs voor een beginner. Ook de optische slim-line-slot-loading drive gaat in het GPU bracket zoals je hier kan zien.
Voor we de GPU plaatsen plaatsen we het meegeleverde verloopstukje op de aansluiting van de kaart zelf. De kaart die je ziet is overigens een Gigabyte GeForce GTX 770.
Vervolgens gaat de kaart het bracket in, en om te voorkomen dat de zware kaart in het PCI-E slot “hangt” krijg je er 2 steuntjes bij om je kaart op te leunen. Uiteraard plaats je die straks in de case onder de GPU, echter ze zijn dan amper te zien of op de foto te zetten. Op deze foto zie je hem aan de linker-onder-kant van de grafische kaart. Die gaat straks natuurlijk ondersteboven, maar zo kan ik een foto’tje schieten en hangt de kaart ook niet te veel door tijdens de voorbereiding.
Met het bracket terug in de behuizing zien we nog maar weinig van een mooie grafische kaart als deze, maar zien we wel enkele van de handige kabelmanagement-paden. In de handleiding staat duidelijk aangegeven hoe je de kabels het beste kan laten lopen, handige tips wat dat betreft, en het feit dat dergelijke tips in de handleiding staan is een compliment waardig. Het is voor ATX behuizingen wellicht overbodig, maar voor wat apartere behuizingen is het een prima idee.
Terug naar onze huidige opstelling, en zonder GPU is de PCI-e aansluiting naar je moederbord natuurlijk ook prima van het bracket te verwijderen. SSD’tje er bij, HDD’tje er in, en we hebben de belangrijke onderdelen van onze HTPC er in zitten.
Kabelmanagement in de klassieke vorm; ruimte onder het moederbord, is er uiteraard niet, maar naast de voeding is voldoende ruimte om alle kabels te bundelen. Met meerdere Ravens achter de rug is dat nog geen enkele keer een punt van frustratie geweest, wel zo fijn. Ze zitten daar niet in de weg van de airflow van zowel je processor of grafische kaart, en dat is de eerste prioriteit van kabelmanagement. Daarnaast is het ook nog eens vlot uit te voeren.
Zonder HDD zie je nog beter dat er ruimte zat is… tenminste, zolang je daar geen custom waterkoeling zaken gaat hangen.
Zonder grafische kaart heb je uiteraard helemaal een zee van ruimte over, en zou je met een beetje knutselen zelfs nog een flink aantal extra harde schijven kwijt kunnen op die plek.