Ik heb een lange geschiedenis met de Sharkoon FireGlider; in de tijd dat wij veel in het buitenland zaten had ik er praktisch overal één liggen, op dit moment liggen er nog minimaal 3 of 4 in huis. Als liefhebber van een forse muis voor tal van doeleinden ligt de FireGlider vorm mij goed, en voor het bedrag van één high-end muis kon ik er eenvoudig voor meerdere locaties één aanschaffen. Vooralsnog houden ze het intensieve misbruik hier ook uitstekend uit, een positief teken voor de bouw van dit product. Veelal is het bij betaalbare game muizen duidelijk inboeten op voelbare kwaliteit, zeker wanneer ze richting het zeer lage prijspunt van deze muis gaan. De FireGlider is wat bouw juist een verademing, want fysiek valt er bijna geen slecht woord over te zeggen: de stevigheid van de materialen is uitstekend, de knoppen voelen uitstekend en zeker niet sponzig, en ook het scrollwiel is gewoon keurig in orde (zij het ietwat soepel). Brengt een muis als een CM Sentinel III, een Logitech G502 of een Roccat Kone (om maar wat andere persoonlijke favorieten te noemen) nog net wat meer verfijning in de materialen en afwerking? Natuurlijk, maar de praktische verschillen in bouw staan in de verste verte niet in verhouding tot het prijsverschil, en dat kan je voor praktisch elke andere muis zeggen.

Ook wat features betreft is het zeker niet mis; optionele gewichtjes, een gevlochten kabel, een praktisch aantal knoppen, extra glijders en zelfs een draagzakje zitten er allemaal bij. Ok, je hebt geen RGB LED feature, maar .. pff. Het enige, en dan ook echt het enige waaraan (slechts een selecte groep) gebruikers zullen merken dat het een betaalbaar alternatief is is de iets oudere Avago ADNS-9500 laser sensor. Zelfs die prestaties zijn feitelijk nog gewoon prima te noemen, met enkel de acceleratie bij snelle zwaaien als noemenswaardig punt. Dat is iets waar vooral low-sense CS:GO fanaten zich aan zullen storen, maar of zij een dergelijke grote en ietwat zware muis zullen gebruiken vraag ik mij sowieso af. Voor all-round gaming en praktisch alle andere taken is het gewoon een prima uitgangspunt, laat de anno 2016 wat bescheiden maximale DPI je zeker niet beïnvloeden.

Feit blijft wel dat de FireGlider een ietwat grotere en zwaardere muis is dan gemiddeld, maar daar zal in Nederland toch voldoende vraag naar zijn. Zodra je graag een ‘handje vol’ wilt (we hebben nog het over muizen eh) hebben dan verdient de Sharkoon FireGlider serieus overwogen te worden. Duurdere muizen bieden soms nog iets meer fancy features of net een tikkeltje eleganter ontwerp welicht, maar dan kies je bewust om extra te betalen voor ‘fancy’. Voor fanatieke low-sense / FPS gamers valt er veel te zeggen voor een luxere optische sensor, maar het gros van de ‘typische’ gamers kan lastig om de hier geboden prijs-prestatieverhouding heen. De Sharkoon FireGlider is Sharkoon op hun aller best: heel veel muis voor heel weinig geld, en een muis die menig dubbel-zo-dure muis op zijn donder kan geven.


Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”335024″ numshops=”5″]

Enkele hogere res fotos voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.