De Sharkoon Drakonia Black is een beetje de vreemde eend in de bijt. Het nieuwe thema van Sharkoon lijkt zwart, geel, en ‘Shark Zone’, en de Drakonia komt nog uit de tijd dat Sharkoon praktisch eindeloos verschillende thema’s had. Met de nieuwe series lijkt Sharkoon echter geen vaarwel te zeggen tegen de modellen zoals de Drakonia en Fireglider, mogelijk vanwege de populariteit. Ik heb in het verleden vaker aangegeven dat bijvoorbeeld de Sharkoon Fireglider met een prijskaartje van nog geen 25 euro echt een prima instapper was. Correctie: is.



De Drakonia Black is een iets duurder model die zich net als de Fireglider kenmerkt door forse afmetingen, een hoog gewicht, en een ergonomische palm-grip, maar waar de Fireglider het met een instap sensortje moet doen heeft de Drakonia Black een degelijke Avago ADNS-9800 laser sensor. De Drakonia (niet-black) is overigens een model gebaseerd op de voorganger van de 9800, de 9500, die meer last heeft van acceleratie, maar de Drakonia wel een stuk goedkoper maakt dan de ‘Black’. De Avago ADNS-9800 is een veelgebruikte sensor die we zelfs (normaliter zelfs) in flink duurdere muizen terug zien, veelal vanwege de aantrekkelijke maximale resolutie van 8200 DPI, maar ook omdat deze inhoudelijk gewoon best goed is. Waar Sharkoon direct ook punten mee scoort, zeker in deze prijsklasse, is het featurepakket. Zo krijgen we een beschermtasje, een set extra glijders, zien we dat de muis is voorzien van rubberen grips, en dat hij tevens in gewicht aan te passen is doormiddel van losse gewichtjes.











Naast het featurepakket is de bouw ook prima in orde. De print op de bovenzijde zal een kwestie van smaak zijn, maar de Drakonia bevestigd dat Sharkoon absoluut een prima muisje kan bouwen. Hou er wel rekening mee dat dit model echt een handje vol is, maar gezien de palm grip de populairste grip is en Nederlandse handen bovengemiddeld groot zijn zal dat hier veelal als zeer positief worden ervaren. Zoek je bewust een forse muis dan kan je inhoudelijk verder ook weinig op de Drakonia aanmerken, want de prestaties van de sensor zijn zeer goed te noemen, praktisch ongeacht welk oppervlakte je hem op zet. Deze laser sensoren hebben wel een beetje positieve acceleratie, maar een dergelijke forse muis zal de CS:GO pro vermoedelijk in de basis al niet trekken. Ook treffen we keurige Omron switches aan.

Ook bij de Drakonia kan ik wel wat klagen natuurlijk. Zo voelt de software goedkoop aan, en daarbij is het leuk dat het logo RGB is, maar de DPI indicator is permanent blauw verlicht. Smaken verschillen, maar mijn OCD staat het niet toe dat dat de muis twee kleuren heeft. Anderzijds moet ik gewoon niet zeuren, want het feit dat er al een RGB LED in zit in deze prijsklasse is al heel wat, en de software is dan wel niet sexy maar hij doet gewoon wat hij moet doen. Feit blijft dat de Drakonia voor nog geen 40 euro echt een uitstekend totaalplaatje neer zet waar je normaliter eenvoudig een tientje of twee meer voor zou betalen. De combinatie sensor, switches, featurepakket en bouwkwaliteit zijn gewoon erg sterk. Een voorbeeld van ‘Sharkoon at it’s best’: gewoon een degelijke middenklasser neerzetten, maar dan voor een zachter prijsje dan de meeste concurrenten.










Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.