De specificaties van de Scythe Mugen Max
De specificaties van de Scythe Kotetsu
Beide koelers scoren punten met het feit dat ze op alle actuele en recente (consumenten) Intel en AMD sockets te gebruiken zijn. AM1 ontbreekt uiteraard wel, maar S775 en zelfs S2011 ondersteuning is aanwezig, ook op de kleinere Kotetsu.
Beide koelers maken gebruik van koperen heatpipes en aluminium heatsinks zoals de meeste koelers tegenwoordig. Ook het contactoppervlak van beide is koper en voorzien van een laagje nikkel. De heatpipes van de duurdere Mugen Max zijn tevens van een laagje voorzien, dit behoudt normaliter de betere uitstraling op de lange termijn.
Geen van de twee is opvallend zwaar te noemen, maar aan de afmetingen valt wel op dat de Kotetsu duidelijk de kleinere koeler van de twee is. Opvallend genoeg is het verschil in hoogte praktisch nihil, met slechts 1mm voordeel voor de Kotetsu: Beide koelers vereisen dus een aardige hoeveelheid ruimte in je behuizing, 160 en 161mm.
De ventilatoren van beide zijn op papier ook weinig opvallend. Traditioneel doen Scythe ventilatoren het goed met een zeer laag minimaal RPM (en dus een lage geluidsproductie), maar de lagerkwaliteit is een duidelijke indicatie van een kostenbesparing. De gebruikte Sleeve Bearing zorgt voor een stille werking, maar de levensduur is 30.000 uur waar een Rifle Bearing of andere Sleeve-Upgrade vaak 40.000-50.000 heeft, of een degelijke Hydrodynamic Bearing (wat je overigens pas in hogere segmenten terug gaat vinden) 150.000 uur of meer. Het voornaamste waar je rekening mee moet houden is dat Sleeve Bearings beter niet in liggende positie gebruikt kunnen worden, dit gaat sneller ten koste van de levensduur. Een front-to-back airflow zoals gebruikelijk met deze torens is uiteraard geen punt.
Niet gespecificeerd, maar beide koelers hebben een garantietermijn van 2 jaar.