De specificaties en features van de Scythe website:
De Scythe Kaze Master Flat II is een fancontroller die een 5.25” externe bay vereist, oftewel een inbouwgaatje waar normaliter ook een dvd-rw of bluray drive in gaat. De afmetingen geven al een indicatie dat deze controller niet de volledige diepte van zo’n drive benut, wat soms een voordeel kan zijn in combinatie met radiatoren aan de bovenzijde van behuizingen.
Het geheel wordt gevoed door 1 SATA aansluiting van je voeding; de aansluiting die je normaliter ook gebruikt voor een optische drive of harde schijf. Aan de ‘uitgang’ zijde kan de Kaze Master Flat II een voltage aan de ventilatoren geven tussen de 3.7 en 12 V, een prima ruim bereik, en ook de optie om een ventilator geheel uit te schakelen ontbreekt niet.
De Kaze Master Flat II komt met 4 kanalen om ventilatoren op aan te sluiten, en heeft per kanaal een vermogen van 36W, dat is ruim voldoende voor de meest extreme ventilatoren (de meeste ventilatoren komen niet boven de 2 W uit, en zelfs echte stofzuigers zitten zelden boven de 5), maar ook bijvoorbeeld voor een pomp van je waterkoeling. Dat extreme vermogen biedt je dan uiteraard ook de optie om meerdere ventilatoren per kanaal aan te sturen, al zal je dan wel splitters moeten halen of maken.
Let op: Hoewel de limiet 36W per kanaal is, lijkt het mij onverstandig om alle 4 de kanalen tegelijk met 36W te belasten. Het is uiteraard totaal onrealistisch is dat je daadwerkelijk 144W aan apparatuur (Dat zijn 72 gangbare ventilatoren op volle toeren) aan je controller wil hangen maar als je dat doet is de kans groot dat de SATA power kabel of je hele voeding spontaan in een mini barbecue veranderd. Maar mocht je van plan zijn om een meer “redelijke” setup van bijv. 10x 2W ventilatoren (een gangbaar vermogen) op 1 kanaal aan te sluiten, of 4 ventilatoren per kanaal voor een totaal van 16 ventilatoren, dan hoef je je normaliter geen zorgen te maken (uitgaande van een degelijke voeding).Naast de 4 kanalen voor ventilatoren (of andere componenten) krijg je ook 4 kanalen om temperatuur sensoren op aan te sluiten, zo kan je de temperatuur van 4 plekken in je systeem in de gaten houden, al weerhoudt weinig je er van om die sensor ergens buiten je case te plakken natuurlijk als je gekke ideeën hebt.