We ontvangen een wit klein doosje met de merknaam RWATCH op de voorkant. Hieronder staat de tekst ‘bluetooth watch international’ wat een aanduiding is voor de ondersteuning voor verschillende talen. Welke talen ondersteunt de RWATCH R10? Arabisch, Duits, Engels, Fins, Frans, Indonesisch, Italiaans, Perzisch, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Thai, Turks en Zweeds. Op de achterkant komen we nog wat Chinees schrift tegen met wat Engelse termen tussendoor.



Eenmaal de bovenkant verwijderd krijgen we al zicht op de RWATCH R10. We slaan deze voor nu nog even over, om te zien wat we nog meer tegenkomen in de verpakking. Wel blijft de RWATCH R10 netjes op zijn plek dankzij het zachte schuim.



We komen een USB naar Micro USB kabel tegen om de smart watch op te laden. We komen een Chinese en Engelse gebruikershandleiding tegen, hierin vinden we basale uitleg over de basisfuncties van de RWATCH R10. Er staat niet bijzonder veel meer in de handleiding dan op de productpagina zelf.



Dat waren de accessoires al. Ik schrik er zelf een beetje van, omdat mijn laatste reviews bomvol met accessoires zaten. Laten we dan maar gewoon lekker doorgaan naar de RWATCH R10. Het 1.54 inch LCD capacitief aanraakscherm wordt beschermd door een beschermfolie. Hier zien we al wat iconen die die de software moeten voorstellen.


Eenmaal verwijderd zien we het 1.54 inch scherm in zijn dagelijkse vorm. De eerste impressie van de RWATCH R10 is positief. De metalen behuizing ziet er erg strak uit in combinatie met het scherm. Voor een smart watch van +/- 50 euro is de uitstraling zeker niet teleurstellend.


Laten we een rondje doen om de metalen behuizing van de RWATCH R10. We zien op de zijkanten plastic kapjes die de ingangen op de smart watch beschermen. Op de rechterzijde vinden we een Sim slot voor een Micro Simkaart en daarnaast de power knop. De power knop staat beter bekend als de home knop. Je gebruikt deze niet alleen om de smart watch aan te zetten of wakker te maken, maar ook om terug te keren naar het startscherm van de smart watch.



Op de linkerzijde van de RWATCH R10 komen we de ingang voor de Micro USB aansluiting tegen en een speaker. We zien ook nog ovale opening dit is de ingebouwde microfoon.


Als we de RWATCH R10 op zijn scherm draaien zien we de achterkant. Hier is de hartslagsensor zichtbaar voor de sporters onder ons. Dit was voor mij zeker wel een pluspunt tijdens mijn sportschool bezoekjes. Ik maak normaal gebruik van de hartslagsensoren op de sportschoolapparaten, maar nu had ik de luxe dat ik het vanaf mijn pols kon waarnemen.


Dan hebben we het silicone horlogebandje nog. Deze is jammer genoeg niet te vervangen. Het bandje is voorzien van een geribbelde binnenkant voor extra grip om de pols. Een voordeel is dat het bandje makkelijk schoon te houden is, zeker na het sporten. Voor dagelijks gebruik zou ik toch liever een leder horlogebandje in gebruik nemen.



De RWATCH R10 ziet er strak en netjes uit. De metalen behuizing is wel wat vingerafdrukgevoelig, maar voelt prima aan voor een smart watch. Op de voorkant van het scherm vinden we nog een ovaaltje. Je zou toch zeggen dat deze met een functie heeft, maar nee deze is puur voor de sier. Ik had het liever gezien zonder nutteloos ovaaltje voor een nog strakkere look. De rondingen van de behuizing naar het scherm toe maakt het gebruik erg gemakkelijk. Hieronder nog drie foto’s om een beter idee te krijgen van de behuizing. Het opstartscherm bestaat uit een vlinder die zijn vleugels flappert. (Majestic)




Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu