Wat uitpak-ervaring doet ROCCAT het meestal prima, en ook dit keer geen uitzondering. Wel is de doos echt gigantisch, want je kan er eenvoudig vier maal een typische ramplank verpakking in kwijt. Stevige binnendoos, nette plastic cover over het toetsenbord zelf, en een collectie papiertjes en wat stickers maken het uitpakken compleet.
Mocht je de ROCCAT borden al kennen dan is de Ryos MK FX in de ‘uit’ stand weinig anders. Voor de nieuwe lezers toch even het ‘verhaal’: De Ryos serie is van buiten geheel kunststof, maar het materiaal is echt heel erg dik in orde. Met 1.6kg voldoende om er een inbreker mee te lijf te gaan in elk geval, en een potje nerd-ragen op een LAN-party win je vrij zeker van elke andere gamer met een mechanisch bord, high-end Cherry (Cherry’s eigen) borden uitgezonderd. Rondom de toetsen zitten een (wat zij noemen: ) smudge-proof materiaal, en uit onze long-term ervaring met deze borden klopt dat ook aardig. Wat het bord vooral ook lekker doet is presenteren voor de foto’s, want hij komt uitstekend voor de dag.
Wat indeling betreft hebben we het over een full-size bord met wat toevoegingen: drie (niet-mechanische) knoppen onder de spatiebalk, en vijf macro-keys aan de linkerkant. De indeling zelf is verder typisch ‘US-Intl’ met brede shifts en een brede enter. Multimedia features hebben geen losse knop, maar zitten onder de f-keys verborgen. LED-indicators zitten niet rechts boven, maar direct boven de pijltjestoetsen.
Rondom is het ook vooral degelijkheid die opvalt. Stevige kabel, stevige materialen, en ook de anti-slip rubbers zijn lekker fors; zelden ligt een bord zo vast op tafel als dit. In een tijd dat veel borden compacter worden is de Ryos MK FX ouderwets groot, maar als je gewoon een mega solide ramplank met stevige polssteun wilt is het een heerlijk bord. Als oud G15 liefhebber in elk geval een leuke upgrade.