Wat de verpakking betreft was de term “luxe” zeker op zijn plaats. Een mooie en stevige verpakking, en een stevig doosje welke netjes open klapt. Binnenin zit alles keurig op zijn plaats en krijgen we niet geheel onverwacht de kleine push om Razer ook vooral overal (social media) te volgen. Naast wat handleidingen en boekjes, krijgen we ook twee Razer stickers erbij. Als je dit als cadeautje overweegt, of gewoon jezelf wil verwennen, is het unboxen zeker een fijne ervaring.






De muis zelf maakt een uitstekende indruk wat bouwkwaliteit betreft. Kunststoffen voelen lekker solide aan, en zijn verder niet voorzien van rubber-feel coatings of iets dergelijks, enkel bij het stukje waar de pink rust is een kleine grip toegevoegd. Toch voelt het als een degelijke en hoger gepositioneerde muis. De vorm is duidelijk gevormd naar de rechterhand (overigens zijn er alternatieve Naga’s te krijgen die ook voor linkshandigen zijn) die vooral rond de palm opvallend hoog is en vervolgens wat strakker af loopt richting de ietwat agressief gevormde voorzijde. Daar vinden we twee knoppen en het muiswiel welke ook naar links of rechts te ‘tilten’ is.








Opvallend aan de zijkant is dat de 12 duimknoppen er een beetje scheef op lijken te staan. Omdat elke knop net een beetje anders gevormd is is het makkelijker te herkennen welke knop je duim exact op staan, je duim is tenslotte niet je meest gevoelige vinger. Op een afstandje zie je het er niet aan af, maar van dichtbij met wat reflectie zie je duidelijk dat de knoppen wat aparte hoeken hebben. Wel kan ik vast zeggen dat het effect duidelijk voelbaar is wanneer je blind met je duim de juiste knop wilt vinden.



Hoewel de Razer Naga Epic Chroma een draadloze muis is kan de kabel eventueel wel worden aangesloten, zodat je kan gamen terwijl hij aan het opladen is. Dit doe je door de kabel die je normaliter in het laadstation zou klikken aan de voorzijde van de muis te hangen. De kabel zit vervolgens stevig genoeg om tegen flink trekwerk te kunnen. Voordeel van deze optie is dat je bij een LAN party of een reisje de muis mee kan nemen zonder het laadstation.







Ik verwacht echter dat de meeste mensen het laadstation wel standaard zullen gebruiken. Kwestie van de muis er in zetten en hij laadt zich op. Het plaatje op tafel is in elk geval indrukwekkend.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.