Raijintek zet met de Styx aantrekkelijke plaatjes neer, zo veel is duidelijk. Traditioneel is Raijintek ook een bedrijf die niet de hoofdprijs vraagt voor hun producten, en ook hier lijkt de vraagprijs van iets boven de 80 euro niet onredelijk. De 60% meerprijs ten opzichte van de kleinere ITX variant, de Metis voelt nog wel fors, maar als we kijken wat we daar nu voor terug krijgen lijkt de Styx, mits je de ruimte hebt, een beter alternatief. De koelmogelijkheden zijn duidelijk verbeterd, er is meer ruimte voor al je componenten, en een game systeem met dikke GPU en waterkoeling is geen enkel punt. Daarbij is de kans groot dat je met een micro ATX moederbord in plaats van een ITX model die 30 euro al terug hebt.

Inbouwen is prima te doen, al moet je de kabels wel gewoon intern wegproppen in plaats van ‘mooi’ wegwerken, maar door dat kleine venstertje (wat je dan weer mooi moet vinden) zie je er toch niets van. Inhoudelijk valt er vrij weinig op de Styx aan te merken, maar het is wel duidelijk een behuizing met één focuspunt: de uitstraling van het aluminium. Puur op inhoudelijke features zijn er tal van alternatieven, maar als je een voorliefde voor geborsteld aluminium hebt is de keuze aanzienlijk beperkter. Dat gaat zeker op als je ook niet te veel uit wilt geven en toch ruimte wilt hebben voor een pittige grafische kaart, een collectie SSD’s of HDD’s en/of een 240mm waterkoeling. Kwalitatief lijkt het ook absoluut een aantrekkelijke kast om te aanschouwen en hij voelt met je vingers er over heen chic aan, maar het is allemaal niet extreem stevig of uitzonderlijk geproduceerd. De indrukken zijn uitstekend en of een dikkere kwaliteit een meerprijs zou goedpraten laat ik in het midden. De positionering van de Styx op de markt als een betaalbare aluminium oplossing waarbij je eigenlijk weinig tot niets merkt van de iets dunnere uitvoering is m.i. dan ook meer dan prima.

Ik zou wel graag zien dat Raijintek hun stock koelers nog wat kan verbeteren, of wellicht de Styx van een tweede zou voorzien wat de airflow wel ten goede zou komen (De Aeneas kreeg er bijvoorbeeld gewoon vier bij). Tevens is er nog wat ruimte voor verbetering in de gebruikservaring: De handleiding is wat knullig en het komt het gevoel van luxe ten goede wanneer schroefjes zitten voorgesorteerd, en niet allemaal in één zak tezamen zitten. Kleine dingentjes die ik even aan wil halen, maar uiteindelijk niets af doen aan de Raijintek Styx als aantrekkelijke alleskunner voor een even zo aantrekkelijke prijs. Dat je vervolgens ook nog uit zes kleuren kan kiezen en varianten zonder venster maakt het feestje mooi compleet.

Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”322184″ numshops=”5″]

Enkele hogere res foto’s voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.