Tijd om hem in te bouwen. Ondanks dat de uiteindelijke case voor deze koeler nog niet binnen is, gaat daar vermoedelijk hetzelfde moederbord in, al maakt het natuurlijk weinig uit met socket-standaarden. Gezien de TC90LS een backplate heeft, en mijn huidige HTPC case geen uitsparing heeft voor backplates, eerst even het moederbord er uit.

600,588

Backplate achter het moederbord geplaatst, en je zal het bijna niet zien op de foto, maar de schroefgaatjes komen net door de socket-gaten heen.

600,580

Koelpasta op de cpu, de 4 schroeven in het koelblok, en zet het koelblok op de cpu. De schroeven vallen vrij eenvoudig in de gaten van het backplate, en vervolgens is het simpelweg de schroeven vast zetten.

600,596

600,552

Wanneer het koelblok goed vast zit, tijd om de dempende strips op het blok te plaatsen. Deze plak je eenvoudig op het blok, en zijn bedoeld om eventuele trillingen op te vangen en zo de geluidsproductie verder te beperken.

600,569

Dan ontbreekt enkel de ventilator nog. Net als bij mijn eerdere Phanteks koeler, heeft ook de TC90LS een mooie oplossing om fan-clip-frustraties te voorkomen. Het is zo eenvoudig, maar maakt het plaatsen van een ventilator een stuk prettiger. Eerst de zwarte oogjes in de ventilator gaten klikkken.

600,580

Vervolgens de fan-clips in de gaatjes doen. Zo kunnen ze er niet uit vallen, en kan je eigenlijk niets mis doen.

600,511

Vervolgens klem je de fan-clips op het koelblok, en ben je klaar! Geen frustraties, lekker snel en eenvoudig monteren.

600,606

Oh, uiteraard het kabeltje niet vergeten aan te sluiten 😉

600,592

600,562

Eindresultaat mag er van mij zeker wezen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.