Het genieten houdt niet op wanneer je je op de binnenkant begint te richten. Sterker nog, het warme gevoel voor deze behuizing zal enkel sterker worden. Het gebruik van de deur-constructie vereist geen engineering-brein, maar het is wel ontzettend tof. Aluminium is van zichzelf vrij licht, maar dikke platen aluminium zijn alsnog redelijk gewichtig. Zodra je het windowed paneel verwijderd en de andere open zet, dan kan het gewicht van de open deur de behuizing al doen kantelen. Uiteraard enkel wanneer de behuizing niet van componenten is voorzien. Klein beetje opletten dus. De deurtjes zitten op keurige scharniertjes, en ook zien we in deze foto’s dat de deuren met een klik-systeem vast zitten aan de behuizing zelf.




Phanteks scoorde vorige reviews punten met een strak interieur, en extra punten voor het feit dat ze het ook eenvoudiger en goedkoper maken dan gebruikelijk om een echt strakke build neer te zetten. De PSU cover speelt daar een grote rol bij omdat het (duurdere) modulaire voedingen niet direct noodzakelijk maakt. Op de PSU cover, of eigenlijk in het verlengde er van, zien we de mogelijkheid om een SSD binnen het zicht door je venster te plaatsen. Hiervoor moet je wel één van de brackets van de achterzijde gebruiken. De voeding plaats je uiteraard op rubberen voetjes tegen vibraties, en een stoffilter ontbreekt ook niet. Boven de voeding is ook een flink rooster aanwezig.






Standaard krijgen we een 140mm ventilator aan de achterzijde, en twee 140mm ventilatoren aan de voorkant. Samen zorgen ze voor een aardig stukje koeling en voor veel (zware) builds zal extra investeren in koeling niet nodig zijn. Ga je echter wel op de waterkoeling toer dan zal de indeling van de voorzijde je vermoedelijk wel aanspreken, we zien daar namelijk flink montagegaten voor (flinke) reservoirs en montagegaten voor een pomp.




De achterzijde per abuis eerder overgeslagen, dus die mag nu nog even in beeld. Ook hier zien we dat waterkoeling aan de basis staat van het design, met meer ruimte voor custom water onderdelen (reservoir) direct naast de PCI-E slots. Ook zien we hier dat de ventilator aan de achterzijde redelijk te verstellen is, bijvoorbeeld wanneer je een extra dikke radiator bovenin plaatst.


De achterzijde van het binnenwerk is ook herkenbaar Phanteks, maar wel met een kleine twist. Zo zien we dat Phanteks er stiekem van uit gaat dat je niet meer dan twee 3.5” drives nodig hebt, iets waar ik mij wel in kan vinden; de behuizing lijkt meer voor game-systemen en custom-water builds dan homeservers. Twee SSD ruimtes direct achter het moederbord mag ook niet als een beperking gelden. De 3.5” HDD bays zijn toolless, de SSD brackets vereisen dat je de SSD in het bracket schroeft maar vervolgens klik je ze wel vlot terug op hun plek.





De bekende Phanteks PWM fan hub is een prettige oplossing. Je kan maximaal 6 ventilatoren op deze hub aansluiten, en vervolgens sluit je ze op één PWM aansluiting op je moederbord aan. Zo kan je alle ventilatoren eenvoudig sneller of langzamer laten gaan afhankelijk van je processortemperatuur. En Phanteks zou Phanteks niet zijn zonder dat de klittebandstrips voor kabelmanagement. Het lijkt een kleine moeite, maar het maakt het inbouwen zo veel prettiger. Mocht je nog twijfelen, uiteraard is een behuizing in dit segment goed voorzien van rubberen grommets rondom je moederbord.




Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.