Eerst maar even spieken naar de headset zelf. Het begint met een uitstekende verpakking; fors, mooi, spreekt aan als je dit in de schappen zou zien staan. Het betreft een stevige doos waar de bedrukte verpakking overheen is geschoven.
Het bedrukte deel schuiven we er af, wat een zwarte doos over laat. Als je deze opent dan zal daar toch de headset zijn…. Of toch niet? Toch niet dus, in deze zwarte doos vinden we de travelcase netjes gepresenteerd.
Deze travelcase is ook voor de witte variant van de Onda Pro dus zwart. Het merk is zichtbaar op de buitenkant te zien, maar het is zeker niet te schreeuwerig. De aansluiting op de rits heeft het Ozone logo er op, wat het geheel toch een aardige uitstraling geeft. Deze travelcase is overigens prima stevig, voelt degelijk aan, en ziet er gewoon prima uit. Een handige extra, en als je toch veel naar LAN-parties gaat wellicht zelfs noodzaak.
Binnen in de travelcase vinden we dan toch echt de headset zelf. De case heeft een gevormde binnenkant waar de headset eenvoudig en stevig in past.
En dan ligt alles op tafel. De headset zelf, de microfoon, een korte handleiding, een.. uh.. pass!, en een kleine pouch die je met velcro aan de binnenkant van je travelcase kan plakken om bijvoorbeeld de microfoon in te doen dat hij niet uit je case valt. (Even serieus, ik weet nog altijd niet waar die beugel voor is, mocht je het weten hoor ik het graag!).
De Microfoon zelf is dus verwijderbaar, erg fijn in ons geval gezien deze slechts zelden wordt gebruikt. Hij voelt gewoon prima stevig aan, en is meer dan voldoende buigbaar.
De kabel van de headset is lastig te beschrijven. Het voelt wat zachter aan, en is absoluut wat dikker, dan de standaard kabels die wij allemaal kennen van laptop-chargers, eenvoudige muizen, en dat soort zaken. Ook de kleur is wat mat wit. Er is in elk geval niets mis mee.
Nee echt, ik kom zo echt bij de headset uit. Eerst nog even de in-line-control. Deze verlicht tijdens gebruik (blauwe led voor deze witte headset, de zwarte variant heeft een rode led). Je kan ook de drie kleine gaatjes zien waar de tweede microfoon zit. De control heeft een volume slider in de vorm van een eenvoudige draai knop, en twee knopjes (het lijkt op de foto 1 grote knop) waarmee je zowel je microfoon, als het geluid geheel kan uitschakelen (mute).
Deze in-line control is aardig aan de maat. Omdat het geheel ook plastic is geeft springt hij er op deze manier wat extra uit. De Strato Evo had ook een forse controller, maar deze had dan ook veel knoppen om instellingen aan te passen wat het wel begrijpelijk maakte. Deze controller is praktisch even groot, maar het lijkt vooral uit loze ruimte te bestaan. Misschien mis ik iets en zit er belangrijke techniek in, of is het een persoonlijke voorkeur voor iets wat meer bescheiden. Anderzijds, slecht ziet hij er zeker niet uit, en in het gebruik valt er weinig over te klagen.
Over de looks van de headset zal je van mij geen slecht woord horen. Ik ben mij er volledig van bewust dat opvallende witte headsets niet voor iedereen zijn, maar dat er een aardige vraag naar is staat buiten discussie. Wij zochten een mooie witte headset, en de Ozone Onda Pro stelt wat dat betreft echt niet teleur. Hij ziet er fors uit, maar is toch ook opvallend licht van gewicht. Het is een mooie combinatie van witte en licht-grijze elementen.
Ook de materiaalkeuze is leuk. Zo zien we aan de zijkant een wit mesh (als je goed kijkt zie je nu al het Ozone logo er achter, deze zal straks verlicht zijn) en ook een eenvoudig Ozone logo zit in het mesh verwerkt. Het plastic er direct boven glimt iets zoals je kan zien aan de kleine reflectie van de lamp er boven, maar ziet er toch echt keurig uit (het lijkt dus niet op die verschrikkelijke zwart-glimmend-plastic budget pc behuizingen of iets dergelijks). Ook omdat slechts een deel van de headset wat glimt denk ik dat ze hun doel bereiken om een wel iets, maar niet –te- veel opvallende headset te leveren.
Dat gevoel wordt versterkt door (of eigenlijk, komt deels door) de matte elementen. Zo zijn de earcups een zacht mat grijs kleurtje. Zowel mijn vrouw als ik waren zeer te spreken over de materiaalkeuze van de earcups, ze zijn echt heerlijk zacht. Wat het materiaal precies is durf ik niet te zeggen, maar het is absoluut geen ‘stof’, en het is aanzienlijk zachter dan leer of nep-leer. In elk geval, de eerste indruk was dat het vermoedelijk comfortabel zou gaan zitten.
Ook aan de bovenkant van de headset vind je geen glimmende delen, deze houden al op bij het verstel mechanisme. De hele bovenkant, zowel de binnen als buitenkant, is ook van dit opvallend zachte en comfortabel aanvoelde materiaal gemaakt. Het geeft de headset ook een grote flexibiliteit, en zorgt dat wanneer je hem op je oren plaatst dat hij slechts minimaal op je oren drukt. Dus wederom zijn de voortekenen van comfort prima.
Uiteraard is de Onda Pro ook verstelbaar. Op de kleinste stand is hij overigens niet heel klein, voor een kind of een kleine dame zal zelfs de kleinste maat wellicht wat ruim aan kunnen voelen. De grootste stand is echter echt heel absurd groot; gamer-neanderthalers kunnen hier prima terecht.
Al met al een indrukwekkende headset om te zien. Smaken verschillen, en ik kan mij goed voorstellen dat deze headset voor sommigen net even te opvallend is. Het enige wat ik kan zeggen is dat mijn vrouw heel erg happy was toen ze haar nieuwe headset uit de doos haalde, en dat zij helemaal niet van het bling-bling is. Wat mij overigens wel opviel was dat op sommige fotos het lijkt alsof er kleurverschillen tussen de witte elementen zitten. Dit komt echter voornamelijk door de wat geel getinte verlichting, die op een mat materiaal iets anders uitpakt dan op een reflecterend materiaal. In de praktijk, zoals je straks op andere fotos ook zult zien, is het geen punt.