Zowel de NZXT Kraken, de NZXT Hue+, als de NZXT Grid+ v2 maken gebruik van de CAM software en worden via USB 2.0 aangesloten op je moederbord. Dat houdt wel in dat je voldoende USB headers moet hebben natuurlijk, nu zal een combinatie van twee zelden een probleem zijn, maar hou er wel altijd even rekening mee.
CAM software is een kwestie van installeren, en vervolgens krijg je wat informatie over je systeem te zien: huidige temperaturen, kloksnelheden, CPU belasting in grafiekjes, en als je de ‘advanced’ opties volgt nog tal van andere informatie over je grafische kaart, moederbord, etcetera.
Gezien er een Grid+ v2 is aangesloten wordt de Grid feature geactiveerd in de software. We zien dat ik drie ventilatoren heb gekoppeld van de zes maximaal mogelijke, en wat de RPM en het verbruik is van elke fan. Ook kan je per ventilator instellen hoe hij zich moet gedragen. Dit kan met standaard ‘silent’, ‘performance’, en dergelijke profielen, maar ook automatisch naar de CPU of GPU temp, of geheel handmatig ingesteld.
Ook de Hue+ verschijnt vanzelf in CAM nadat je deze aansluit. De software is rijkelijk voorzien van LED opties, al mag er nog wel wat gepoetst worden aan hoe intuïtief het is evenals hoe het opslaan en gebruiken van je eigen presets verloopt. Het werkt, maar het is af en toe gewoon wat houterig. Dat terzijde, wat je allemaal met de verlichting kan doen ging mijn verwachtingen ruim te boven. Tal van standaard presets zijn aanwezig, waarbij je afhankelijk van het effect uiteraard wat specifieke kleuren kan kiezen. Vooral ‘spectrum wave’ bleek zeer geliefd en zal je straks in het videotje zien.
Als je echt los wilt heb je de optie om elke individuele LED zelf aan te passen, maar dan zal je echt flink tijd willen investeren. Leuker, en praktischer, zijn de aanwezige opties om de verlichting naar je GPU of CPU temperatuur aan te passen, of van je FPS af te laten hangen. Wordt je behuizing opeens rood als hij te warm wordt. Er zit ook een audio feature in, om de verlichting met je muziek mee te laten kleuren. De naam ‘beta’ lijkt wel op z’n plek gezien het mij in korte tijd in elk geval niet helemaal duidelijk werd hoe ik dat echt naar wens in zou moeten stellen, maar goed, ga lekker los zou ik zeggen.