NZXT Lift 2 Review
Hoewel we NZXT vooral kennen van hun kasten en koelers maken ze de laatste jaren ook flink wat andere hardware, inclusief peripherals. Met de Lift 2 brengen ze hun tweede generatie game muizen uit die op papier best leuke kansen lijken te bieden: ultra licht, top sensor, top switches, 8K polling rate, en dat voor zo’n 60 euro. Maar past de praktijk bij de realiteit? We hebben de twee nieuwe Lift 2 muizen getest, zowel de Ergo als de Symm variant.
Wat vinden we leuk aan de NZXT Lift 2
NZXT heeft twee varianten van de Lift 2, maar veel verschillen ze niet van elkaar, de Ergo is simpelweg net iets meer naar de rechter hand gevormd waar de Symm symmetrisch is. Toch is het hebben van een extra optie fijn. Zo ligt mij, als default Superlight gebruiker, de symmetrische vorm mij wat meer. Visueel zijn beide in elk geval aantrekkelijke muisjes.
Opvallend is wel dat beide muizen, ondanks hun lichte gewicht, net wat groter voelen dan tal van populaire opties (waaronder de Superlight). Dat is subjectief, maar voor iedereen die liever een iets meer handje-vol muis heeft dan de vele mini opties van tegenwoordig is het een fijne keuze.
De NZXT Lift 2 is een perfect voorbeeld van een fabrikant die alle bekende focuspuntjes op een rijtje heeft gezet en vervolgens heeft uitgevoerd, ze hebben de “how to build a top tier mouse 101” les dus gevolgd. Ze hebben de top sensor ingekocht, de switches zijn fijne, duurzame optische switches, het gewicht is heerlijk laag, er zitten PTFE feet onder en er zit een paracord stijl kabel aan. Vooral grotere fabrikanten die de trends willen volgen vergeten nog wel eens een detail zoals de paracord, maar daar is hier geen sprake van.
De bekende punten volgen laat normaliter niet veel ruimte voor objectieve minpunten in de ervaring, mits de bouwkwaliteit en de details ook in orde zijn. En dat is hier allemaal dik prima. De “lege” constructie van NZXT geeft weliswaar een klein beetje mee als je knijpt, iets als een Superlight is merkbaar wat chiquer, maar hij voelt als een nette middenklasser, niet minder dan dat. En dat gaat ook voor het switch gevoel, bovenop en aan de zijkant: niet te veel pre- of post travel, weinig speling, plus een prima afgesteld scrollwiel.
Ook is het een 8K polling, 0,125 ms muis, dus net wat scherper dan traditionele 1ms pollers. Dat verschil is in de praktijk niet enorm groot, maar wel meetbaar en merkbaar. Als je aan het shoppen bent voor een muis en je kan een 8K muis kopen voor een vergelijkbaar bedrag als een 1K muis is het een makkelijke keuze.
Wat vinden we niet leuk aan NZXT Lift 2
Objectief zie ik niet veel om te klagen, maar in het volgen van alle regeltjes lijkt NZXT vooral te doen wat we andere fabrikanten ook zien doen. Nu valt er niet gek veel te innoveren aan het concept muis en ook NZXT is afhankelijk van sensor en switchfabrikanten waardoor het praktisch onmogelijk is voor een kleinere club om echt mega stappen vooruit te zetten, maar dat neemt niet weg dat we hier eigenlijk ook niets zien waarvan we zeggen dat je deze muis echt moet hebben boven alternatieven zoals de Viper 8K of de Sabre RGB Pro Championship. Een reden om meer te betalen voor deze NZXT geven ze ons eigenlijk niet.
Veel ontlopen ze elkaar niet.
In NZXT’s eigen communicatie hebben ze het dan ook over de prijs als duidelijk voordeel. En hun adviesprijs van 60 euro is ook enorm redelijk voor wat je krijgt, plus lager dan de adviesprijs van andere 8K muizen. Het nadeel hier is echter dat in de praktijk, de prijzen anders liggen. Op dit moment zijn we 75 euro kwijt voor een Lift 2, en kosten die op papier duurdere alternatieven juist minder dan 60 euro. 75 euro ligt ook veel te dicht bij de top draadloze muizen. Prijzen veranderen continue, maar dat neemt niet weg dat op moment van schrijven de Lift 2 niet enorm interessant is om ook echt te kopen.
Zo worden meer muisjes gemaakt.
NZXT Lift 2 Conclusie
NZXT heeft goed opgelet en een muis ontwikkeld waar heel weinig op aan te merken valt: top sensor, fijne switches, fijne kabel, goede glide. Hij ziet er leuk uit, presteert goed en voelt goed. Zeker als je iets zoekt dat wel lekker licht is, maar wel een tikkeltje groter voor een gemiddelde tot iets bovengemiddeld grote hand. Het enige waar je echt over na moet denken is of je niet liever iets meer wilt betalen voor een top-end draadloze muis of dat je wellicht een muis pakt die beter binnen jouw software ecosysteem past, maar dat kunnen we NZXT lastig kwalijk nemen.
Het is echter wel wachten op betere prijzen. De adviesprijs is prima, 60 euro is keurig voor wat je krijgt, maar de huidige straatprijzen liggen te hoog tenzij je echt een enorme NZXT fan bent. Zodra dat een beetje stabiliseert, het liefst zien we deze richting de 50 a 55 euro gaan, dan wordt dit een prima kanshebber om een best-buy te worden.
Meer Techtesters? Je vindt ons op:
– Techtesters YouTube
– Techtesters Patreon
– Techtesters op Instagram
– Nada op Twitter
– Stephan op Twitter
Onze productlinks (bijvoorbeeld Amazon of Bol links) betreffen soms affiliate links. Dat houdt in dat wij een kleine commissie krijgen op elke aankoop die jij doet, zonder dat het jou ook maar een cent meer kost. Wij linken enkel naar betrouwbare webshops waar wij zelf veelvuldig positieve ervaringen mee hebben.