NZXT H210 review


Met de NZXT H210 bouwt NZXT verder op hun eerdere H200, net als de H710 eerder reeds de H700 kwam vervangen, etcetera. En als jij reeds bekend bent met de voorgangers weet je eigenlijk al wat je van de nieuwe “10” modellen mag verwachten: ongeveer hetzelfde. Dat klinkt niet bijster spannend, maar gezien de voorganger gewoon een goede kast was is het ook zeker geen nadeel.

Voor iedereen die niet bekend is met de NZXT H210 en het wel een leuke kast vind lijken doorlopen we vandaag nog even onze ervaring ermee.

De NZXT H210 kost je momenteel zo’n 85 a 90 euro.


De H210 is een ITX case, maar valt eigenlijk een beetje tussen typische torens en echte small form factor cases in. Hij is wat lager en minder diep dan de typische ATX toren, maar hanteert wel grofweg dezelfde layout waardoor hij relatief breed is. Dat kan je als nadeel zien, vergelijkbare builds kunnen zeker in kastjes met een veel kleiner volume. Maar het is ook een voordeel: meer ruimte is makkelijker bouwen, je kan er eenvoudig dikke luchtkoelers (tot 165mm) en waterkoelers (240mm en 280mm) in kwijt, en je hoeft niet heel strak te passen en meten als het op je andere onderdelen aan komt. Zeker voor beginners is het fijn, want je kan je build er zo in kwakken zonder al te veel na te denken, en kabelmanagement is helemaal geen issue. Veel ITX cases zijn gepriegel, dit niet.



Eigenlijk zijn er twee beperkingen ten opzichte van nog grotere kasten. 1) Je videokaart moet niet (veel) dikker zijn dan een 2-slotter (325mm lengte max, en 44mm dikte max). En 2) als je echt een high-end videokaart pakt zoals een RTX 2080 of RTX 2080 Ti, dan pak je beter een SFX voeding zodat de videokaart iets meer ademruimte heeft. Voor onze build gingen we voor een bescheiden Ryzen 5 3600X met Wraith MAX koeler, en een GTX 1660 Ti. In dat geval voldoet een typische ATX voeding prima, en heb je er verder geen omkijken naar.



De CPU koeler is natuurlijk niet bijzonder, maar daarmee kunnen we wel zorgen dat de case op zichzelf voldoende ventilatie biedt en dat de twee aanwezige case fans ook voldoende zijn. Wat blijkt: zeker. 63 graden op de CPU onder een zware stress, 71 op de videokaart, en 53 op de VRMs bij een geluidsproductie van 38,5 decibel op 50 centimeter. Dat geeft voldoende perspectief: voor een zwaardere build, voor een stillere build met een betere koeler, of een combinatie van de twee. Alleen de GPU temps zijn duidelijk niet de aller sterkste kant, dus nogmaals: bij een echt zware GPU moet je de case helpen met een compactere voeding (meer ademruimte door het rooster) of wat extra fans voor.

Wat resteert? Eigenlijk vooral een eenvoudige strakke kast die je onderdelen ruimte geeft om zichtbaar te zijn. Het nodigt wel uit om iets meer te investeren in de uitstraling van je build, en het is ook raadzaam om een 2.5” SSD te kopen die een beetje chic voorin past. Een Samsung bijvoorbeeld past wel mooi bij de uitstraling. Nodig? Nope. Leuk? Jazeker. Totaal kan je drie 2.5” SSDs kwijt en één 3.5” drive, dus opslag voldoende voor een klein kastje.


Het is zijn minimalisme wat de H-series populair heeft gemaakt, en begrijpelijk, want ik vind dit ook gewoon een lekker strak kastje. Geen onzin, geen fratsen, maar wel gewoon lekker degelijk. Wellicht vraag je je af waarom dit bijna 90 euro kost en geen 50, maar de bouwkwaliteit en afwerking is een heel stuk anders dan je typische 50 euro case. En zaken als stoffilters ontbreken uiteraard ook niet hier. Mijn enige bezwaar is dat NZXT wel heel minimalistisch is omgegaan met het front I/O. USB Type-C is heel fijn, maar waarom die tweede USB Type-A port is wegbezuinigd begrijp ik niet. Twee Type-A poorten voorop, zeker in een ITX case waar USB poorten achterop altijd beperkt zijn, had echt gemogen.



Maar voor de rest? Ze voeren een bekend geliefd concept wederom uit, met een paar kleine aanpassingen hier en daar die je alleen als H200 eigenaar echt zal zien. Je zal geen H210 overwegen als upgrade, maar als je als nieuwe PC bouwer je aangetrokken voelt tot dit kastje is er heel weinig mis mee. Wil je echte innovatie? Wacht dan nog even op de H1 review. En wil je de meest effeciente indeling van je ruimte? Kijk dan verder. Maar als dit je smaak is? Dik prima!


Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.