Om te beginnen de features en specificaties van de Noctua website. De korte (<1m30s) productvideo's van Noctua zelf zien er overigens fantastisch uit (doe mijn zo'n filmcamera en ik ga er graag mee aan de slag! :D), dus die voeg ik voor de gezelligheid toe. De NH-U9S:
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=4PzKvuAkb1A[/embed]
[img]http://www.techtesters.eu/pic/NOCNHU9SD9L/101.png[/img]
De productvideo, features en specificaties van de NH-D9L:
Eerst even de zaken die voor beide koelers tellen, want in veel opzichten ontlopen ze elkaar niet. Sterker nog, ze verschillen enkel van afmetingen en gewicht. Beide koelers maken gebruik van het SecuFirm2 mounting systeem, oftewel als je reeds een Noctua koeler hebt is het upgraden zo gepiept. Beide komen met de 6 jaar Noctua garantie, een low-noise adapter om de maximale geluidsproductie te beperken, en de optie om een extra ventilator te monteren. Uiteraard zien we ook weer de SSO2 lager met een levensduur van >150.000 uur in de 92mm NF-A9 ventilator, oftewel kwaliteit is zoals we van Noctua gewend zijn dik in orde.
Zoals we ook van Noctua gewend zijn zijn de koelers compatible met alle recente Intel en AMD sockets, waaronder S2011. Ook zitten beide koelers werkgeheugen en PCI-E kaarten niet in de weg, dus tevens zijn ze compatible met hoge geheugen types.
Het enige verschil is dat de NH-D9L twee kleinere heatsinks heeft en de NH-U9S één iets grotere. Omdat de NH-D9L slechts 110mm hoog is is deze tevens 3U compatible (Als je een dergelijke server-case wilt gebruiken). De NH-U9S is met 125mm iets hoger, maar een gemiddelde 120mm-fan tower koeler komt zo op 150 a 160mm uit. De NH-U9S is uiteindelijk de iets zwaardere van de twee, wat een indicatie is dat het totale koeloppervlak van dat model iets groter is.