De Intel Core i7-6950X kwam zonder originele verpakking, dus wat dat betreft heb ik weinig om te laten zien (straks even kort bij het inbouwen). De MSI X99A Gaming Pro Carbon was echter wel ‘origineel’ dus lopen we even door. Verpakking is vrij typisch voor een moederbord, opvallend genoeg weinig draak op de doos maar in plaats daarvan een carbon uitgevoerde draak. Handleidingen, driver-cd, casebadge is altijd leuk om te zien, en tevens het inmiddels bekende deurhangertje om aan te geven dat je niet gestoord wenst te worden. Zes SATA kabels zijn standaard, en we zien zelfs twee zwarte SLI bridges. Ook het i/o panel is leuk uitgevoerd.






De MSI X99A Gaming Pro Carbon zelf is ook een prachtig bord. Waar MSI m.i. met de Godlike een beetje door sloeg met glimmende elementen behoort dit bord tot de meest aantrekkelijke die ik ken. Veel zwart, een bescheiden deel in carbon uitvoering (ook duidelijk netter uitgevoerd dan de oude Godlike), en dit aangevuld met een aantal zilverkleurige elementen geeft een totaalplaatje wat in mijn ogen goed in balans is. Tenminste, als ‘hij moet wel een beetje opvallen’ onderdeel van je overweging is natuurlijk. Aantrekkelijk zijn ook de staal-versterkte geheugen- en PCI-e slots. Nu is het natuurlijk de vraag of dat nu echt nodig is, maar aantrekkelijk is het sowieso.










Ook wat interne aansluitingen betreft is het een compleet bordje. Twee USB 3.0 headers uiteraard, een interne USB Type-C connector, twee USB 2.0 headers, tien SATA aansluitingen, SATA Express, en daarnaast ook het M.2 slot direct links van de draak. Fysieke aan-/uitknoppen zijn ook altijd welkom, zo ook de status LCD bovenin waar je met behulp van de codes daar eventuele problemen kan oplossen. Minder zichtbaar zijn de aansluitingen om passende LED strips direct op het bord aan te sluiten, die dan passen op de RGB LED feature van het bord zelf. Hoewel positief dat er maar liefst vijf case-fan headers op het bord zitten (allen 4-pin) is het wel een negatieve vermelding waard dat enkel de CPU fan header ook daadwerkelijk met PWM aanstuurt, de rest enkel met DC.






Aan de achterzijde is het vooral een USB festijn, niet heel vreemd natuurlijk gezien de Intel Core i7 Extreme series geen geïntegreerde GPU heeft en een moederbord per definitie dus weinig aan monitor uitgangen heeft. Een oubollige PS/2 connector zal vermoedelijk nog aanwezig zijn voor de overclockers en voor die hinderlijke doch zeldzame compatibility issues met moderne randapparatuur.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.