Het beeldscherm maakt in een subjectieve praktijkervaring een positieve indruk, iets wat ik het zwaarste weeg. De kleuren ‘knallen’ niet extreem maar de weergave voelt rijk in contrast en ‘popt’ prima, iets wat met een mat gecoat scherm niet altijd makkelijk is. Ook de kijkhoeken zijn keurig in orde, en van zichtbare bleeding is feitelijk geen sprake. Voor gamen, en daar is deze laptop voor, kan je spreken van prettige prestaties.

Kijken we naar de testresultaten uitgevoerd met de X-Rite i1Display Pro dan zien we een wat meer verdeeld beeld. Deze tests overigens uitgevoerd in de sRGB stand, en MSI biedt met hun software een half dozijn verschillende instellingen aan. sRGB zou echter doen vermoeden dat het gehele sRGB spectrum kan worden weergegeven, terwijl hij in de groene en rode hoek wel iets tekort komt; overigens met kanttekening dat hij ook een stuk buiten de sRGB driehoek kleuren weer weet te geven.



Witbalans is een beetje aan de koude kant met 7200K had al merkte ik er eigenlijk weinig van. Maximale helderheid is met 320 cd/m2 ook meer dan prima, en het resulterende contrast met de gemeten zwartwaarde van 0,38cd/m2 (op volle helderheid) van 842:1 is ook best prima voor een laptop. Gamma is met 2,14 (2,2 als doel) keurig, maar keren we terug naar de kleurweergave, en tot op zekere hoogte grijsweergave (in donkere gebieden) dan zien we dat deze niet zo accuraat is als we eigenlijk zouden willen zien: gemiddelde afwijking van 3,62 Delta E, maximum van 8,62.



Meer dan casual level fotografie vereist dus wel calibratie, maar het zal duidelijk zijn dat MSI met hun GS63VR (GS staat voor Gaming Series overigens) duidelijk op gaming richt. Bij dat laatste merk je toch vooral de voordelen van o.a. IPS (want kijkhoeken) en weinig van de minpunten, een begrijpelijke keuze dus.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.