De specificaties van de MSI website:
De MSI 750 Ti is zoals de naam verklapt gebaseerd op de Nvidia GeForce GTX 750 Ti chip. De eerste generatie van de nieuwe Maxwell architectuur. Deze architectuur zal vooral moeten zorgen voor een flinke reductie in het verbruik van de grafische kaart. Deze variant van de 750 Ti heeft 2 GB aan geheugen, en komt met een 128 bit Memory Interface. De kaart heeft een PCI Express x16 3.0 Interface, maar is uiteraard ook prima te gebruiken op een moederbord met een ouder x16 PCI-E slot.
Standaard heeft een 750 Ti een Core snelheid van 1020 MHz, de MSI 750 Ti staat echter standaard in de gaming mode, waarbij de GPU een lichte overclock heeft naar 1059 MHz, en door middel van de boost functie zelfs op 1137 MHz komt te draaien. De MSI Gaming App, en de verschillende ‘modes’, kom ik straks op terug.
Wat betreft aansluitingen krijg je een HDMI aansluiting, een Dual-link DVI aansluiting, en een ouderwetse D-SUB (VGA) aansluiting. De maximale resolutie (per scherm) die daar over kan worden aangestuurd is 2560×1600.
Met een gewicht van 540 gram is het een relatief lichte kaart, en ook 250mm is niet absurd lang. Wat ik zelf wel fijn vind is dat de totale afmetingen voldoende zijn om de MSI 750 Ti er toch als een ‘dikke GPU’ uit te laten zien.
Niet in de specificaties genoemd, maar toch wel handige informatie. Deze kaart komt niet met de Nvidia stock koeler, maar is voorzien van de MSI Twin Frozr koeler. Verder geeft MSI aan op de site dat gebruik wordt gemaakt van Solid Caps, en Hi-C Caps, en dat deze GPU dus van een degelijke kwaliteit moet zijn. Hoewel 130 euro niet veel is voor een grafische kaart, vind ik het voldoende dat ik hem niet helemaal uit elkaar ga schroeven om dat te bevestigen.
- MSI GeForce GTX 750 Ti 2GB Gaming
- Specificaties
- Uitpakken
- Testsysteem
- Synthetische Benchmarks
- Game Benchmarks – Ultra/Hoge Settings
- Game Benchmarks – Medium Settings
- Game Benchmarks – Lagere resoluties
- Game Benchmark – Watch Dogs
- OpenGL Prestaties
- Energieverbruik
- Warmte- en Geluidsproductie
- Overclocken
- Conclusie