Micron lanceert eerste SSD met 232-laags NAND-geheugen


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Micron

Micron heeft de Micron 2550 NVMe SSD’s aangekondigd. De 2550 is ’s werelds eerste SSD die wordt geleverd met meer dan 200 NAND-lagen. De 2550 levert prestaties die de concurrentie overtreffen door zijn voordelen op het gebied van dichtheid en vermogen, en biedt gebruikers reactievermogen en het lage stroomverbruik dat nodig is om de levensduur van de batterij voor werk- en thuis-pc’s te verlengen.

De Micron 2550 SSD maakt snellere, meer responsieve toepassingen mogelijk op reguliere pc-platforms, waaronder gaming-, consumenten- en zakelijke clientapparaten. De innovaties van Micron, zoals voorspellende cache-optimalisatie, verbeteren de gebruikerservaring en vestigen nieuwe categorie-zeniths voor PCMark 10-benchmarks. De SSD zet bestanden tot 112% sneller over, voert kantoorproductiviteitsapplicaties tot 67% sneller uit, laadt grote games tot 57% sneller en voert toepassingen voor het maken van inhoud tot 78% sneller uit dan vergelijkbare concurrerende producten. Het levert ook razendsnelle sequentiële leesprestaties tot 5 gigabytes per seconde en sequentiële schrijfprestaties tot 4 gigabytes per seconde, wat respectievelijk 43% en 33% sneller is dan de vorige SSD-generatie.

Energiebesparingen worden geleverd door Micron’s optimalisatie van het in- en uitstappen in zelf-geïnitieerde energiebesparende toestanden, het gebruik van een geavanceerd procesknooppunt voor de controller en het elimineren van DRAM via Host Memory Buffer (HMB)-technologie. Innovaties die samen zorgen voor een energiezuinig slaapverbruik van minder dan 2,5 milliwatt, een actief stroomverbruik in rust van minder dan 150 milliwatt en een actief stroomverbruik van minder dan 5,5 watt. Deze vooruitgang zorgt voor een langere levensduur van de batterij voor dagelijkse computerbehoeften.

De Micron 2550 SSD is verkrijgbaar in de formaten 22×80 mm, 22×42 mm en 22×30 mm en wordt geleverd met capaciteitspunten van 256 GB, 512 GB en 1 TB. Er zijn nog geen prijzen bekendgemaakt.



Bronnen: Micron

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.