De specificaties en features van de G402 van de Logitech website:
De specificaties en features van de G302:
Beide muizen tonen een hoop gelijkenissen. Beide komen met een 2 jaar garantie, een softwarepakket, en werken op Windows Vista, 7, 8 en 8.1. Beide komen met “On-the-fly” DPI switching knoppen, en de primaire switches (links-rechts knoppen) hebben een 20 miljoen click rating, dat is echt bovengemiddeld in deze prijsklasse, al wordt de specificatie van de secundaire knoppen niet gegeven. Wat uniek is aan de G302 is dat Logitech daar een “Metal Spring Button Tensioning System” heeft ingebouwd, oftewel een soort metalen veer die de knop een stukje extra stevigheid en een vlottere bounce moet geven. Uiteraard hebben beide muizen een polling rate van 1 ms.
Het eerste opvallende verschil zit hem in de afmetingen. De G402 is aanzienlijk groter en zwaarder dan de G302, al zegt dat meer over de compactheid van de G302 want de G402 is in alle opzichten een gemiddeld afgemeten en gewogen muis. Daarnaast heeft de G302 6 programmeerbare knoppen en de G402 8.
Hoewel Logitech (net als vele andere merken) een beetje vaag doet over de exact gebruikte sensor en ze ‘hun’ sensor mooie namen geven is het niet heel lastig om de techniek te achterhalen. De sensor van beide muizen vinden hun basis bij de Avago AM010 sensor, een sensor met een redelijke reputatie op gebied van acceleratie, jitter, prediction, etcetera, en een maximale DPI van 4000 (Wat in de praktijk echt meer dan zat is, ik blijf van mening dat al die extreem hoge DPI’s vooral marketing blaat zijn). Het is echter ook een sensor die bekend staat om een beperking wat betreft de maximale tracking snelheid. Hoewel die ca 3 meter / seconde tracking nauwkeurigheid eigenlijk enkel voor een handje vol extreem veeleisende (low-sense) gebruikers een issue kan zijn is het idee wel frappant, want de G402 wordt tenslotte verkocht als de snelste muis ter wereld. Dit is waar Logitech hun “Fusion Engine” toepast om te zorgen dat deze ‘beperking’ niet langer van toepassing is. Klinkt spannend, moeten we straks maar aan de tand gaan voelen.