De verpakking is uitgevoerd in zwart met blauw, een knipoog naar de kleursamenstelling van de ACS. Een stevige verpakking die aan de voorzijde open te slaan is met een flap. Binnenin is de verpakking bekleedt met zacht schuim. De ACS ligt in een zacht bedje van schuim beschermt tegen de ‘boze’ buitenwereld.
Opgebouwd uit laagjes komen we vervolgens de handleiding tegen met inlogcodes, met daaronder de antennes. De meegeleverd antennes werken met beamforming technologie. De radiosignalen worden gericht naar een apparaat verzonden. Het bevordert een beter bereik, een hogere snelheid en is minder storingsgevoelig. Op een korte afstand zal de beamforming technologie niet veel uitmaken, want het signaal is in deze situatie erg sterk. Met langere afstanden zou het wel een positief effect moeten leveren.
In deze review maak ik gebruik van twee antennes, de standaard meegeleverde antennes, en de high-gain antennes. In het hoofdstuk ‘in de praktijk’ ga ik de twee antennes qua bereik vergelijken. Hieronder beide antennes, de langere variant zijn de high-gain antennes.
En als laatst vissen we de power adapter en LAN-kabel uit de verpakking.
Door naar de WRT1900ACS. De behuizing is voorzien van kleine ovale uitsparingen op de boven- en onderkant, zodat de warmte afgevoerd kan worden. De voorzijde is voorzien van statuslampjes met witte LEDS. In een donkere ruimte zijn de LEDS zeker niet storend, mocht je er toch last van hebben, dan schakel je deze gemakkelijk uit in de software / WEB UI.
De router heeft een moderne uitstraling en ziet er deftig uit. Het wordt direct duidelijk dat om een duurder segment router gaat. De gemengde kleursamenstelling van blauw en zwart doorbreekt het standaard zwarte of witte kastje met het label router, net als de WRT54G dat in de tijd deed
Als je de router liever aan de muur hebt hangen, plafond of op een andere magische plek; dat kan! De vier pootjes zijn voorzien van een rubberen afwerking met uitsneden, zo kun je zelf een beetje goochelen waar je de router wil monteren.
Op de achterkant zitten zoals gebruikelijk de aansluitingen. Vier LAN-poorten, een Wan poort, een WPS-knop, een reset knop en aan- en uitknop. We komen niet alleen een USB 3.0 poort tegen, maar ook een gecombineerde USB 2.0 met eSATA poort. Er zijn totaal vier RP-SMA antenne aansluitingen met twee op de achterkant en één op iedere zijde.