Ondanks de basic binnenkant, zijn er toch veel verschillende inbouwmogelijkheden. Zo kan je kiezen voor een full size 5.25”optical drive (scheelt toch weer centjes met een slim-line), maar deze bay ook benutten voor een 3.5” HDD (Voor een totaal van 3x 3.5” HDD). Hetzelfde geld dat je ook dat je één van de 3.5” HDD bays kan benutten voor 2x 2.5” drives, , of dat je 1 3.5” HDD kan inleveren voor een 120mm case fan. Oftewel er zijn wat mogelijkheden. Mocht je graag een SD kaart lezer willen overigens, zal je echter gebruik moeten maken van de 5.25” bay, want een 3.5” externe bay ontbreekt. Maar al met al lijken de inbouwmogelijkheden gewoon prima voor een mITX case.

Let wel goed op bij het uitzoeken van de onderdelen of het allemaal gaat passen. Je kan de meeste ATX voedingen er prima in kwijt (Enkel zware voedingen zijn normaliter langer dan 180mm), maar de CPU koeler mag maximaal 70mm zijn, en daarmee ben je dus in feite op een echte HTPC koeler aangewezen. Ik ga in deze build gebruik maken van een Intel Core i7 stock koeler, met een Celeron CPU, gezien deze normaliter vrij stil is (in idle/lage rpm), een koperen core heeft, en ruim zou moeten voldoen. Verder ga ik gebruik maken van een Seasonic G-360 PSU, en 2 3.5” HDD’s.

Het inbouwen van deze case is eigenlijk zeer eenvoudig, maar de indeling is dermate anders dat een blik op de (goede) handleiding wel wat hulp kan bieden. Gezien het geen gebruikelijke manier van inbouwen is zal ik met foto’s het inbouwen stap voor stap weergeven:

600,786

600,586

Het moederbord geplaatst, de kast aangesloten.

600,729

Dempers met schroeven in de HDDs

600,713

HDDs in de kast, SATA kabeltjes erbij, tie-wrapje om ze uit de CPU fan te houden

600,467

Het speciale frame op de voeding schroeven, niet gebruikelijk, maar zeker geen slecht idee

600,572

Voeding eenvoudig van buiten de case aansluiten, oftewel je hebt nog flink ruimte, wel zo handig. Uiteraard niet vergeten minimaal 2 stuks groenten of fruit te eten.

600,657

En schuif de voeding de kast in.

Even iets anders dus, maar kinderlijk eenvoudig, en eigenlijk wel leuk te zien hoe je een kleine kast bouwen toch zeer eenvoudig kan maken. Pluspuntjes voor de PC-Q27.



Het moge hopelijk duidelijk zijn van de foto-serie onder de kop ‘inbouwen’. Lian Li startte heel positief met keurig afgewerkte stock kabels, echter wanneer je de onderdelen in de kast zet blijft er simpelweg geen ruimte over om iets met de kabels te doen, en is het gewoon een volle bak. Begrijp mij niet verkeerd, het past allemaal prima, de kabels gaan er eenvoudig in, maar mogelijkheden om een gelikt interieur te laten zien zijn er gewoon niet. Ik zou eventueel aanraden om een modulaire (let op de lengte, modulaire PSU’s zijn soms wel eens langer) PSU te gebruiken in deze case om het wat netter te doen lijken, echter gezien er toch geen sprake is van airflow zal het vermoedelijk de temperaturen weinig beinvloeden. Oftewel: Geen kabel management, maar echt een nadeel? Gezien dat een grotere kast tot gevolg zou hebben; Nee.

600,759

600,705

Het resultaat na het inbouwen. Geen kabelmanagement, maar zeker geen heel verkeerd zicht.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.