LG UltraGear introduceert 240Hz gebogen OLED-gamingmonitor op IFA 2022


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van LG

LG Electronics (LG) onthult zijn nieuwste premium monitoren op IFA 2022 in Berlijn, Duitsland, inclusief de nieuwe UltraGear™ OLED-gamingmonitor (model 45GR95QE). LG’s eerste gebogen OLED-scherm met een verversingssnelheid van 240 Hz, het 45-inch model is ontworpen voor meeslepende game-ervaringen en biedt de visuele prestaties, snelheid en functies die serieuze gamers eisen.

UltraGear OLED Gaming Monitor
De 45GR95QE is niet alleen LG’s eerste 45-inch gebogen OLED-gamingmonitor met een beeldverhouding van 21:9 en een WQHD (3440 x 1440) resolutie, maar is ook het allereerste scherm van het bedrijf dat een 45-inch schermformaat combineert met een 800R kromming; een koppeling die het gevoel van onderdompeling van gebruikers helpt versterken. Een echte gaming-krachtpatser, de 45GR95QE zal worden getoond op IFA 2022 samen met LG’s indrukwekkende 48GQ900 UltraGear OLED-gamingmonitor.

Zoals je zou verwachten, verhoogt de nieuwste gamingmonitor van het bedrijf het realisme en reactievermogen, met een uitstekende beeldkwaliteit en ongeëvenaarde snelheid. Naast een verversingssnelheid van 240 Hz en een grijs-naar-grijs (GTG) responstijd van 0,1 milliseconde, biedt de 45GR95QE 98,5 procent dekking van de DCI-P3-kleurruimte, superieure HDR10-prestaties en ondersteuning voor HDMI 2.1, inclusief functies zoals variabele verversingssnelheid (VRR) – en DisplayPort 1.4. Dankzij het grote formaat, de 21:9-beeldverhouding, het randloze ontwerp en de 800R-schermkromming, helpt de nieuwe UltraGear gebruikers naar hun favoriete pc- of consolegames zoals weinig andere monitoren dat kunnen. Bovendien heeft het ook het ideale formaat voor de meeste bureauopstellingen en biedt het soepele multitasking met functies zoals Picture-by-Picture (PBP) en Picture-in-Picture (PIP).

De eerste gebogen OLED-gamingmonitor van het merk UltraGear, de 45GR95QE, levert dezelfde, geweldige OLED-beeldkwaliteit als zijn voorganger (model 48GQ900), terwijl hij een 800R-kromming en LG’s antireflectie- en lage reflectiecoating toevoegt. Deze belangrijke verbeteringen helpen om het gevoel van gebruikers in het spel te vergroten, hen te omhullen met de actie op het scherm en tegelijkertijd vervelende visuele afleiding te verminderen. De toonaangevende OLED-beeldschermtechnologie van LG belast de ogen van gebruikers ook minder, wat vooral handig is voor mensen die ervan houden zichzelf te verliezen in lange, ononderbroken gamesessies.

UltraFine Display Ergo AI
LG’s UltraFine Display Ergo AI maakt zijn langverwachte debuut op IFA 2022. De baanbrekende 32UQ890 is de eerste LG-monitor die zijn positie automatisch kan aanpassen om de hele dag door ergonomisch comfort te garanderen. Met een ingebouwde camera die gebruikmaakt van geavanceerde AI, kan de UltraFine Display Ergo AI continu de houding van de gebruiker analyseren – door subtiele wijzigingen aan te brengen in de schermhoogte (0 ~ 160 mm) en kantelen (-20º ~ +20º) om te voorkomen dat ze in te lang in een enkele houding blijven zitten of na verloop van tijd in een slechte houding vervallen. De 32UQ890 heeft drie ergonomieverhogende modi: AI Motion, Continuous Motion en Periodic Motion. AI Motion, dat tijdens IFA op de stand van LG zal worden gedemonstreerd, volgt de ooghoogte van de gebruiker en past de hoogte en kanteling aan wanneer er een verandering wordt gedetecteerd.

LG’s UltraFine Display Ergo AI heeft een 31,5-inch 4K (3840 x 2160) IPS-scherm met 95 procent dekking van DCI-P3 en uitstekende HDR-beeldreproductie. De combinatie van een eersteklas scherm met hoge resolutie en een gelede standaard die intelligent kan worden aangepast door LG’s AI-technologie, maakt de 32UQ890 een op maat gemaakte, comfortverhogende werkstationoplossing voor drukke professionals.



Bronnen: LG

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.