De verpakking heeft een wat stoere uitstraling om het product een sterker imago te geven. De combinatie van de verpakking en de Savage voelen prima aan. Als je de Savage vergelijkt met een EVO 850 is de EVO een braaf schijfje. Op de voorkant van de verpakking is de Savage afgebeeld en op de achterkant vinden we verdere specificaties. In de omschrijving staat het volgende: ‘Verbeterde reactie van het systeem en snellere laadtijden voor een nog betere gaming-ervaring.’ Ik ben benieuwd!
De Savage ligt in een zacht bedje van schuim in de verpakking. Er zijn twee varianten van de Savage: de standaard variant en een bundel variant. De laatste is voorzien van een USB 3.0 behuizing, een schroevendraaier en bijhorende kabels voor extern gebruik. De standaard variant komt met een 2.5 inch naar 3.5 inch adapter, en een 7mm naar 9.5mm verhoging om de SSD in te bouwen in een laptop. Deze twee onderdelen zitten ook gewoon in het bundel pakket.
De 2.5 inch naar 3.5 inch adapter heeft zelf wat aandacht gekregen met HyperX belettering. Daar ga je in de meeste behuizingen niks van merken, maar oog voor detail ontbreekt hier zeker niet!
Het zachte schuim bedje is zelf voorzien van een ‘X’ van HyperX. Als laatste komen we nog een starthandleiding tegen, een HyperX sticker, een Acronis True Image HD code en montage schroefjes.
Ik heb thuis nog wat verschillende SSDs liggen, waaronder een Crucial MX100, Samsung EVO 850 en nog een oudere Crucial C300. Het is opvallend hoe ‘zwaar’ de Savage is in vergelijking met de zojuist opgenoemde SSDs. De 7mm Savage SSD zou 97 gram moeten wegen, maar mijn model weegt 99 gram. Dit zal wel te maken hebben met een afwijking van mijn weegschaaltje, of mijn Savage komt gewoon uit een warm nest. Als je de 99 gram vergelijkt met mijn C300 van 70 gram, en met mijn EVO van met 42 gram is het wel even schrikken.
Dit heeft te maken met de metalen behuizing waaruit de Savage is opgebouwd. Ik vind het persoonlijk wel fijn om echt iets in handen te hebben, waar je bij de EVO zoiets hebt van: ‘waar bestaat het uit?’
De look & feel van de Savage zelf zit dik in orde! Het schijfje ziet erg prachtig uit en weet zich goed te presenteren met een volledige verpakking. Hieronder nog wat afbeeldingen van de SSD zelf, voordat we door gaan naar de benchmarks.