Kingston Digital kondigt XTS-AES gecodeerde USB-drive aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Kingston

Kingston heeft vandaag de release aangekondigd van IronKey™ Locker+ 50 (LP50) USB-flashdrive die beveiliging op consumentenniveau biedt met AES-hardwarecodering in XTS-modus om te beschermen tegen BadUSB met digitaal ondertekende firmware en Brute Force-wachtwoordaanvallen.

Kingston IronKey Locker+ 50 biedt multi-wachtwoord, Admin en User, optie met Complex of Passphrase-modi. In de complexe modus zijn wachtwoorden van 6-16 tekens mogelijk met 3 van de 4 tekensets, terwijl de nieuwe wachtwoordzin een numerieke pincode, zin of zelfs een lijst met woorden van 10 tot 64 tekens lang mogelijk maakt; samen met ondersteuning voor internationale karakters. Om mislukte inlogpogingen tijdens het invoeren van het wachtwoord te verminderen, kan het “oog”-symbool worden ingeschakeld om te onthullen wat er is getypt. Maar mocht een gebruikerswachtwoord worden vergeten; het beheerderswachtwoord kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot de gegevens op de schijf of om het gebruikerswachtwoord opnieuw in te stellen.

De LP50 is ontworpen voor gemak met zijn kleine metalen behuizing en ingebouwde sleutellus, samen met de optionele functie van USBtoCloud (by ClevX®), gebruikers kunnen hun gegevens overal mee naartoe nemen en openen. De LP50 kan door iedereen eenvoudig worden ingesteld, of u nu Google Drive™, OneDrive (Microsoft®), Amazon Cloud Drive, Dropbox™ of Box gebruikt voor uw persoonlijke cloudopslag. Bovendien is alle benodigde software en beveiliging al op de schijf aanwezig, dus er is geen applicatie-installatie vereist, en het werkt op zowel Windows® als macOS®, zodat gebruikers vanaf meerdere systemen kunnen werken.

De Kingston IronKey Locker+ 50 is beschikbaar in capaciteiten van 16 GB – 128 GB en wordt gedekt door een beperkte garantie van vijf jaar en gratis technische ondersteuning.



Bronnen: Kingston

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.