In de 904 Plus is standaard geen koeling aanwezig, in de zin van ventilatoren. Deze zul je zelf extra aan moeten schaffen, nu zal het tientje dat je daarvoor extra uit moet geven niet veel inpakt hebben op het totaalbedrag gezien de prijs van deze kast. De fans die je dan aan zou moeten schaffen zijn één 120/140mm fan en een 92mm fan, deze komen dan respectievelijk voorin en achterin te hangen. Verder moet de airflow komen van je voeding (blaast lucht de kast uit), je grafische kaarten en je cpu koeler. Aangezien deze laatste eigenlijk alleen een top down model mag bedragen zal deze niet in staat zijn de airflow te sturen. Nu zijn er wel tower koelers met een hoogte van onder de 145mm maar deze zijn bijna op één hand te tellen.

De kast is in principe één geheel, alles zit aan elkaar vastgeschroeft. Dit zorgt voor zowel een stevige kast als het feit dat elk geluid doorgegeven kan worden. Zo hoor ik mijn HDD zeer goed als deze verwoed aan de slag gaat. Opzich hoeft dit niet zo’n probleem te zijn als er word gekozen voor wat stillere componenten. Van de bovenstaande build is alleen de HDD te horen, er wordt genoeg geluid gedempt ondanks het feit dat er geen isolatie aanwezig is.


In de hele kast is welgeteld één stoffilter te vinden. Meer is ook niet nodig aangezien er maar één plek is waar lucht naar binnen gezogen wordt, namelijk bij de inham. Hier wordt een 120/140mm fan boven gelegd en moet dus gefilterd worden. Normaal heb je ook nog een intake waar de voeding zit maar er is bij de 904 Plus (en de 901/904) gekozen om deze om te draaien en dus te gebruiken als outtake. Het stoffilter is bevestigd door middel van vier magneetjes bevestigd aan het frame. Hier begin ik dan ook te twijfelen aan het feit dat de hele kast van aluminium gemaakt is, aluminium is nou eenmaal niet magnetisch. In Win zelf kon mij hier ook geen verdere informatie over geven dus ik ga er van uit dat alleen dit onderdeel van een ander materiaal gemaakt is dan aluminium, staal of iets dergelijks.

Het filter zelf bestaat uit twee stukken metaal met daartussen een gaas, voor een stoffilter eigenlijk totale overkill. Dit geeft wel een heerlijk stevig en luxueus gevoel. Het filter plaats je op de goede plek door middel van pinnetjes die uitsteken en vallen in de gaten in het filter.


Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu