Om bij de binnenkant te komen moeten eerst de panelen verwijderd worden, deze zitten vast met vier zwarte duimmoeren. Als je deze losgeschroeft hebt kun je het paneel er voorzichtig afhalen, hierbij heel goed opletten want het blijft glas. De steunen waar de panelen op rusten bestaan uit een boutje met daaromheen een rubberen omhulsel. Hier blijven de glazen platen goed op hangen, als hij eenmaal goed hangt kun je hem rustig loslaten en de moeren er op draaien.






De binnenkant is heel ruim van opzet en heeft een cleane look. Als we van voren naar achter gaan dan zien we als eerste de drie 3.5″/2.5″ Swap bays. Deze zijn gemaakt van plastic en kan je gemakkelijk openen door aan het lipje te trekken. Daarachter vinden we dan per bay een aansluiting bestaande uit één sata en één sata power, als je een harde schijf in de bracket monteert hoef je deze er alleen in te schuiven en je harde schijf zit aangesloten, dat scheelt een heel gepruts met kabels. Iets naar beneden vinden we de plaatsen die gereserveerd zijn voor twee 2.5″ schijven. De schijven kun je hierop monteren door het plaatje er af te draaien en de schroeven via de achterkant in de schijf te draaien. Alle schroeven die standaard al in de case zitten zijn schroeven met een veertje er in. Deze zitten aan de panelen vast en raak je dus ook niet kwijt.








Onder deze bays zit de 140/120mm fan plaats met daaronder de kabels van het I/O panel en een stoffilter. De fan monteer je door met het schroefje de bracket los te draaien en daaraan de fan te schroeven. Als de fan eenmaal geplaatst is heeft deze weinig last van de kabels, er treden in elk geval geen gekke geluiden op. De kabels van het I/O panel zijn keurig zwart gesleeved net als alle andere kabels in de kast.

Het I/O panel bestaat uit vier keer een usb 3.0 aansluiting en twee 3.5mm audio aansluitingen en de aan en uit knop. Bij de audio aansluitingen staat niet aangegeven om welke aansluiting het gaat (mic/speaker) maar deze zijn van rechts naar links (als je er recht voor staat) respectievelijk de speaker en dan de mic. De vier usb 3.0 aansluitingen worden op het moederbord aangesloten door middel van twee usb 3.0 headers. Nu zijn er weinig moederborden die ook daadwerkelijk twee usb 3.0 aansluitingen hebben, hiervoor is er een mooi verloopje meegeleverd waarmee je één usb 3.0 aansluiting (dus 2 USB poorten) op een usb 2.0 header aan kan sluiten, uiteraard functioneren ze dan ook als USB 2.0 poorten. De aan en uit knop zit onder het logotje, deze gebruik je door het materiaal daar in te drukken.








Gaan we verder naar achteren dan komen we de behuizing van de de externe bay tegen, deze is keurig afgeschermd zodat het geen afbreuk doet aan je build. Aan de achterkant zijn de 5.25″ apparaten meestal niet moeders mooiste. Hier bovenop komt de voeding te liggen waarvan gezegd word dat deze tot 268mm lang mogen zijn. Dit klopt ook wel alleen kun je er dan geen kabels in pluggen. Ga er bij aanschaf vanuit dat je voeding in ieder geval drie tot vijf centimeter korter is dan de opgegeven 286mm anders wordt het nog lastig om stroom bij je componenten te krijgen . De meeste standaard voedingen zijn tussen de 140 en 180mm diep en zullen daardoor geen problemen opleveren.



Daarboven vinden we de acht expansiesloten, welke herplaatsbaar zijn zoals je mag verwachten in deze prijsklasse, met daarboven zoals gewoonlijk de plaats van het I/O panel van je moederbord. Waar je hier normaliter het meegeleverde kapje zou plaatsen kwam ik hier tot de ontdekking dat die hier niet past, het is de bedoeling dat je de I/O backplate achterwege en de kabels ‘direct’ in het moederbord steekt. Doordat daarachter nog een ruimte is en een paneel waar je alle kabels doorheen laat lopen valt dit niet op en het scheelt een paar millimeter bovenin de case. De afstandbusjes op de moederbord tray zitten vast en zijn geschikt voor ATX, deze vaste busjes zijn mooi zwart gespoten. Wil je een m-ATX bord plaatsen dan kun je de extra (zilveren) afstand busjes er in draaien






Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu