Als we de specificaties van de 904 Plus er bij pakken dan vallen een paar dingen gelijk op. Zo zijn de materialen niet gebruikelijk in deze vorm. Het binnenste frame is vervaardigd uit platen aluminium van 2mm dik, deze zijn zwart gespoten, en de buitenste panelen zijn vervaardigd uit 4mm dikke aluminium panelen met een zwarte ‘brushed’ afwerking. De zijpanelen bestaan één stuk 4mm dik gehard glas. Dit glas is donker getint dus zonder verlichting van binnenuit werkt het al snel als een spiegel. Door de hoge kwaliteit materialen is het gewicht ook aan de hoge kant, met 17 kilo is het geen lichte kast.

De afmetingen van de 904 Plus bedragen 490x192x490mm (HxWxD), dit zorgt voor een volume van 46,10 liter. Dit is best veel voor een kast waar ruimte is voor een CPU koeler van maximaal 145mm, hierdoor ben je in de keuze van je andere componenten wel enigszins gehinderd. Grote luchtkoelers als de high-end Noctua’s of de wat minder high-end Scythe Mugens zullen niet passen. Er past een gewoon ATX moederbord in en is er ruimte voor 8 expansiesloten. Dit betekent dat je tot 4 grafische kaarten kwijt zou kunnen in deze kast. Deze mogen dan maximaal een lengte hebben van 360mm, dit is voor de meeste grafische kaarten meer dan genoeg.

De kast beschikt over één externe 5.25″ bay, al kun je hierbij niet echt spreken over een externe bay. Deze zit namelijk verwerkt in de uitsparing aan de voorkant van de case. Dit geeft een grappig effect als je hier bijvoorbeeld een cd speler in gebruikt. Verder zitten er binnenin nog drie swap bays aan de bovenkant waar een 3.5″ of een 2.5″ schijf in past en twee 2.5″ plekken aan de voorkant van de case.

Voor de voeding heb je meer dan genoeg ruimte. Met 268mm worden bijna alle voedingen ondersteund, al moet je je wel bedenken dat je kabels ook ruimte in nemen en dat je daarmee aardig in de knoop kan raken (zowel letterlijk als figuurlijk).

Airflow is niet een punt waar de 904 in uit blinkt, voorin is er plaats voor een 140/120mm fan en achterin kan er nog een 92mm fan geplaats worden. Voor de airflow moet je het verder vooral hebben van de CPU koeler en de grafische kaarten. Standaard worden er ook geen fans meegeleverd, of dit een plus of een minpunt is weet ik zo niet. Want nu krijg je wel zelf de keuze welke fans je gebruikt en het scheelt weer iets in de prijs. Waarbij een paar euro extra voor een ventilator waarschijnlijk niet uitmaakt als je naar dergelijke kasten aan het kijken bent.

Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu