We bekijken de GEAR4 BookCase, een flipcover / wallet, en de IceBox Tone en Shock, twee ‘bumpers’ met bescherming voor de achterzijde, waarbij ik direct aan moet geven het praktische verschil tussen de laatste twee lastig vast te stellen is anders dan de kleurstelling. Verpakkingen zijn netjes, wat we ook wel verwachten in deze prijsklasse, en we zien de eerste indicatie dat de term D3O veelvuldig gebruikt gaat worden; zo zien we het reeds op de verpakking, op een labetje onderop, en in het zichtbare stukje direct naast de camera.
We beginnen met de BookCase in de zwarte uitvoering met oranje highlights. De eerste indrukken zijn direct positief: niet te zwaar, maar het bumper gedeelte geeft de indruk dat het daadwerkelijk tegen een stootje kan en wat er in zit ook een flink stuk veiliger zit. Het dunne diagonale groefje zorgt voor een net effect, en hoewel een groef wat stof op kan vangen is deze ondiep genoeg dat het praktisch nauwelijks aan de orde komt; de gladde s-view case was een stuk gevoeliger voor viezigheid, en de paar stofjes die af en toe blijven hangen haal je er zonder moeite af door hem even langs je shirt of broek te halen; prima combi.
Grote uitsparing uiteraard voor de camera, sluiten gebeurd met het niet onbekende magnetische flapje, en opvallend genoeg treffen we de naam D3O meer aan dan de merknaam van GEAR4. Knoppen zijn zowel open als gesloten te bedienen, en aansluitingen en speakers zijn uiteraard vrij.
Intern bevalt de combinatie grijs/oranje mij prima, en de optie om twee kaarten mee te nemen (of wellicht handiger: een betaalpas en wat briefgeld) zal ongetwijfeld niet vervelend gevonden worden. Het werkt ook als ‘stand’, maar hoewel die prima voldoet op een vaste tafel ontbreekt die constructie wat gewicht om ook onder druk (bijvoorbeeld in een vliegtuig, of in een schuddende trein) niet weg te glijden.
De IceBoxen maken ook een nette en stevige indruk; ze geven in elk geval het gevoel dat ze tot de chiquere hoesjes behoren. De gekleurde delen hebben een redelijke grip, de transparante delen voelen een tikkeltje gladder aan maar snel zal je ze niet uit je handen laten vallen. Pas vorm is uiteraard weinig uitdaging, al valt wel direct op dat vooral de power-button een stukje zwaarder is geworden (meer dan de volume knoppen).
Vooral de witte S7 met gouden IceBox wist ons aan te trekken. Welke kleur het leukste is is uiteraard een kwestie van smaak, maar persoonlijk vind ik de oranje randen met witte of zwarte Samsung S7 (die foto komt niet eens door de selectie 😉 ) niet heel overtuigend. Voordeel is uiteraard wel de zicht- en vindbaarheid met oranje randen, maar het is wel een fel kleurtje. Overigens is ‘goud’ niet echt het goede woord, ik zou het echter een donker-zand kleurtje noemen, desondanks is het m.i. wel de meest aantrekkelijke optie voor de witte S7.