Ik was bijna geneigd om dit hoofdstuk te laten vervallen, de koeling spreekt tenslotte voor zich. 2 standaard 140mm ventilatoren, ruimte voor een totaal van maar liefst 9 ventilatoren in de gesloten versie of 8 in de versie met venster, en geen onderdeel welke je airflow in de weg zit. Daarbij zagen we al een enorme ruimte voor reservoirs, zelfs in combinatie met lange GPU’s en radiatoren aan de voorzijde. Op gebied van koeling is dit duidelijk een uitschieter. Persoonlijk zou ik de uitstraling van de bovenzijde niet ten onder laten gaan aan nog meer koelopties, maar zelfs met een geheel gesloten bovenkant kan je een heuse windtunnel maken met een flinke front-to-back airflow.
De geluidsproductie mogen we echter niet vergeten, en ook hier doet de Define S het netjes. Geluidsdemping op de zij- en toppanelen, al ontbreekt deze wel aan de voorkant. Als gevolg is er van demping wel sprake, maar blijft het te adviseren stille componenten te zoeken.
Wat echter wel wat jammer is is dat de stock ventilatoren op de standaard 12V niet geheel onhoorbaar zijn. Ze zijn verre van luid, maar niet geheel onhoorbaar. Dit zou geen punt zijn als er een fancontroller in de behuizing had gezeten, of als er molex adapters meegeleverd waren om deze ventilatoren op 7V te laten draaien. Doe je dit dan kunnen we namelijk wel spreken van praktisch onhoorbare ventilatoren. Het gemis van een fancontroller wordt daarbij nog iets erger omdat je zonder externe 3.5” of 5.25” bays ook geen ruimte hebt voor de meeste controllers. Je enige oplossing is dan een expansie-slot controller (niet handig met kabels), of een fan-hub. De echte stilte freak zal daar dus een oplossing voor willen bedenken, dan wel een moederbord willen gebruiken die in staat is 3-pin ventilatoren te beheersen.
Begrijp mij niet verkeerd, de Define S is een solide behuizing waar niets in trilt en de constructie duidelijk een dempende rol speelt, en wat je hoort is simpelweg luchtverplaatsing. Ik uit vooral kritiek omdat het nu ‘goed’ is, maar ‘beter’ zou kunnen.