De verpakking van de Epson is best aardig, prima stevig, voldoende informatie zonder al te veel gedoe. De toevallige passant zal wel even goed moeten kijken om de opmerkingen ‘say goodbye to cartridges’ en de andere ‘Eco’ informatie echt tot zich te nemen. Intern vinden we een driver CD, een handleiding en een stroomkabel. 300 euro of niet, en hoewel de noodzaak met wifi printers wel een beetje weg is, blijft de usb kabel toch achterwege. Wel krijgen we uiteraard de vier volle inktflessen.







De printer zelf ziet er best chic uit. De afwezigheid van de ADF en fax zorgen voor aanzienlijk minder poespas dan menig ander all-in-one (AIO). Een printer is bij voorkeur onopvallend, maar mocht je er naar kijken dan doet hij het niet onaardig. Zodra je echter gaat voelen dan merk je wel dat het allemaal gewoon plastic is. Niet super budget zoals de echte supermarkt aanbiedingen, maar (bouw) kwalitatief niet minder dan bijvoorbeeld de Epson WF 2540 welke deze komt vervangen. Zoals altijd merk je dat niet zozeer aan de printerconstructie zelf, maar wel aan de onderdelen die uitsteken zoals de papierhouder of het opvangklepje.





Aan de voorkant zien we een klein schermpje met een beperkt aantal knoppen. Het plastic rondom de knoppen ziet er aardig uit met de lijntjes, maar wederom merk je het plastic-gevoel zodra je de knoppen indrukt, het geeft allemaal een beetje mee. Verder zien we een SD-kaartlezer voor direct printen vanaf SD kaart. Aan de linker zijkant en achterzijde valt ook weinig op, we zien daar wel de USB en stroomaansluiting.







Papier wordt aan de boven/achterzijde geladen, geen ongebruikelijke keuze, maar het maakt een relatief ‘lage’ printer spontaan best ‘hoog’ in de ruimte die je er voor nodig hebt. De bovenste klep toont op gebruikelijke wijze de scanner, weinig opvallends, al ziet het er best netjes uit. Net als bij cartridge printers kunnen we ook het binnenwerk tonen, wat net even anders dan anders is, maar waar natuurlijk het meest opvallende is dat we er eigenlijk niets te zoeken hebben.







Dit brengt ons bij de rechterkant , waar het wel interessant wordt. Deze extra inkt schuur is natuurlijk typerend voor deze EcoTank printers. Onder de klep zien we de vier dopjes, en een kleine instructie dat je de dopjes goed moet sluiten, en tevens dat je de printer (na vullen) niet moet kantelen; er zit tenslotte ‘losse’ inkt in die tanks.



Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.