Één ding is zeker, je maakt geen vrienden met je lokale postbezorger als je veel van dit soort speakersets besteld. Twee flinke dozen met een totaalgewicht van grofweg 35 kilo is niet iets wat je voor de lol even rondsleept.



Waarom is die set zo waar? Nou, zeg gedag tegen de subwoofer van de S760D. Het is een beest van een ding. Mocht je het nog niet opgevallen zijn er staat een blikje van 50cc naast, al zou je haast denken dat het zo’n dun mini blikje is waar kinderdrankjes in komen. De sub lijkt aardig modern vormgegeven, en het ontwerp viel gelukkig goed in de smaak. Aan de achterzijde van de sub zitten alle aansluitingen, zowel voor alle speakers die je met losse kabels aansluit, als alle inputs.









Het kwam ons een beetje als een verrassing dat de satellieten juist uit een ander materiaal waren gemaakt. Waarom? Geen idee, het lijkt net alsof er regendruppels op zitten. Overigens zie je in de praktijk niet meer dan dat het eenvoudige zwarte speakers zijn, dat materiaal of eigenlijk het patroon er op valt enkel op als er flink licht op staat. De speakers kunnen indien gewenst worden opgehangen. Met de filters zie je wederom weinig meer dan eenvoudige zwarte speakers, haal je de filters er af dan zien we de lichtere ringen zoals op de sub, en zien we beter dat elke satelliet uit een primaire driver plus een losse tweeter bestaat. Net als bij de sub vallen de satellieten vooral op door hun flinke gewicht, je voelt absoluut dat ze heel stevig in elkaar zitten.









De center unit is breder en bevat een extra driver dan de overige satellieten, en wederom valt het gewicht in positieve zin op.






Om het geheel aan te sluiten krijg je een stroomkabel (Die gaat in je sub), een tulp naar 3.5mm kabel, een optical kabel van een metertje vijftig, en een berg kabels voor de satellieten: Drie kabels van 2,50 meter voor de voor- en center units, en twee 8 meter kabels voor de achter (of side) units. Gezien het standaard speakerkabels zijn heb je de mogelijkheid langere kabels te kopen indien gewenst.



Het besturen van de hele set doe je uiteraard met de afstandsbediening. Het model wat je bij de S760D krijgt is een keurig stevig geval waarbij de knoppen eigenlijk geen uitleg vereisen. Wel valt op dat de matte, wat stroeve knoppen een aardige stofmagneet zijn, al zie je daar weinig van tenzij hij vol in het licht zit. De afstandsbediening heeft geen backlight.


Bekijken we de meegeleverde console dan zou je je haast afvragen of deze wel bij de S760D hoort. Waar de sub, speakers, en afstandsbediening stuk voor stuk uitblinken in degelijkheid zijn is de console in verhouding een bijna triest stukje plastic. De voet is plastic, het zwarte plastic deel schuift er een beetje halfbakken in, en als het geheel samen 200 gram weegt is het veel. Functioneel is het een prima apparaat met een berg instelmogelijkheden en een optie om een hoofdtelefoon er op aan te sluiten, en heel onaardig oogt hij niet eens op een veilige (lees, meter+) afstand, maar je wordt er niet warm van als je aan de knoppen zit. Hetzelfde gaat op voor de weergave van het scherm: Zoals je kan zien staat de console onder een flinke hoek, echter als je op gelijke hoogte zit met je ogen (Stel, je zit op de bank en niet op een bureaustoel), dan kan je hem simpelweg niet aflezen vanwege de matige kijkhoeken. Wel positief zijn de hoeken van ontvangst met betrekking tot de afstandsbediening.







Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.