Dikke bonuspunten voor mensen die het personage in de achtergrond weten te herkennen!


Het was onvermijdelijk dat de review van deze Edifier G2 grotendeels om de prijs zou gaan draaien, met vervolgens de vraag of de besparingen om dat prijspunt te behalen acceptabel zijn. In die prijs zit uiteindelijk zowel de grootste kracht als de grootste uitdaging voor deze Edifier. In positieve zin is het weliswaar geen uitblinker op gebied van geluidskwaliteit, maar in deze prijsklasse zijn de geluidsprestaties wel in orde en kunnen we stellen dat de Edifier G2 geen echte misstappen maakt. Het is wel een typische game headset in de zin dat de prestaties een breed scala aan games en films prima verwerken, maar dat voor een mooie muziekervaring de drivers simpelweg detail tekort komen. Voor een beetje muziek tussen je game sessies door is het prima, maar als je serieus in je muziekervaring bent zal je meer willen investeren.

Op gebied van bouwkwaliteit en comfort scoort de Edifier G2 zeker bovengemiddeld. Het blijft plastic, maar hij ziet er netjes uit, de afwerking is keurig in orde, de hele constructie voelt prima solide aan. Hij geeft de indruk het betere gooi en smijtwerk van jonge fanatieke gamers wel aan te kunnen. De constructie met / rondom de oorschelpen, in combinatie met het lage gewicht, zorgt voor een goed verdeelde en vrij beperkte druk op zowel grote als kleinere hoofden wat hem niet doet storen bij langdurig gebruik. Mooie pluspuntjes voor comfort dus. In dit segment is dat overigens zeker geen vanzelfsprekendheid en is echte prut eerder gebruikelijk dan uitzondering. Hoewel subjectief denk ik dat de uitstraling van de Edifier G2 ook zeker als plusje mag tellen, geholpen door de matzwarte en weinig vingergevoelige uitvoering, maar volgens mij spreken de foto’s voor zich.

De grote uitdaging voor deze Edifier G2 en dit prijspunt zit in het feit dat je bij headsets, net als veel andere tech producten overigens, aan de onderkant van de markt gewoon heel veel kwaliteit kan winnen met een kleine extra investering. Bij gaming headsets kan je stellen dat je tot de 80 a 100 euro echt grote stappen maakt, dus een headset van 35 euro staat dan aardig onder druk van slechts iets duurdere modellen. Ben je in staat een tientje of twee meer uit te geven, dan krijg je daar ook echt wat voor terug (denk bijvoorbeeld aan een Kingston HyperX Cloud I die momenteel voor 60 euro te vinden is en op alle fronten een upgrade is boven deze G2). Een betaalbare headset overweeg je dus per definitie omdat je niet meer uit kan of wil geven aan het product, en dient ook zo beoordeeld te worden.

Heb je je zinnen hebt gezet op een gaming headset van maximaal 35 a 40 euro? Dan biedt de Edifier G2 een goed alternatief en ook duidelijk meerwaarde boven de mij bekende 20-30 euro modellen (waaronder de 30 euro kostende en razendpopulaire Creative Fatal1ty waar je echt inlevert op kwaliteit). Hoewel flair en spektakel ontbreken zet ik hem voor nu wel bovenaan mijn lijstje voor mensen voor wie 40 euro echt de limiet is. Met het oog op de aankomende feestdagen mag de stevige en nette verpakking nog als pluspuntje gelden voor zij die een leuke betaalbare headset overwegen als cadeautje.

Je kunt deze producten vinden in tal van (web)shops via de onderstaande prijsvergelijkers.
Prijsvergelijker @ Hardware.info
Prijsvergelijker @ Tweakers.net

Enkele hogere res fotos voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.