Laten we de rollen eens omdraaien. Normaal begin ik met de praktijkresultaten, dit maal beginnen we met de software. Deze is te downloaden via de Devolo website. Een charmante uitstraling heeft de ‘Cockpit’ software niet. Wel is het fijn dat er een software meegeleverd is. Nu is de ingebruikname van de starterkit erg simpel, hetzelfde geldt voor de software. Er is weinig ‘hocus pocus’ te vinden, en focust zich vooral op de goede werking van de aangesloten apparatuur.

Met de starterkit zijn de twee powerline adapters zichtbaar in de software. Heb je meer apparaten van Devolo, dan kun je deze toevoegen en beheren vanuit de Cockpit software. Persoonlijk ervaar ik de software niet als een toegevoegde waarde met de starterkit, er is gewoon te weinig te doen. Het is eigenlijk weer een stukje management waar je dagelijks al genoeg mee bezig bent. Naar mijn mening moet je deze kit gewoon lekker aansluiten en genieten. Je kunt altijd zelf spelen met de locatie binnenshuis, hier kom je spelenderwijs vanzelf achter.

Voor de review nemen we wel wat screenshots mee. Hieronder de overzichtspagina met de dLAN 1200+ in actie. Je kunt het aantal Mbps van de huidige verbinding vanaf de router aflezen. Tevens is de verbinding actief en werkt deze in goede orde.


Je kunt de LEDs bijvoorbeeld uitschakelen voor een LED-loze-nachtrust. Bij de stroombesparingsmodus knippert de LED met een interval. Hier heb ik getest of er ook bespaard wordt op de doorvoersnelheid van de verbinding, wat niet het geval is. De besparingsmodus is puur wanneer de powerline adapters non-actief zijn.


Automatische updates, meldingen of hulp bij de meest optimale setup is te vinden in de software. Voor de gebruiker die wat extra begeleiding of advies wilt is dit een leuke toevoeging. Hoewel er al een hoop online te vinden is.



Per powerline adapter kun je minimale instellingen wijzigen. Het gaat hier nogmaals om een stukje management / diagnose.


Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu