Inbouwen van de Cryorig koelers is kinderlijk eenvoudig. Opvallend is dat je ook een AMD backplate krijgt, waar het gebruikelijk is dat je van de stock backplate gebruik maakt. In dit geval ga ik de koeler echter op een Intel systeem zetten, maar in de basis is de installatie gelijk.
Backplate achter het moederbord, schroefjes er op, balkjes er op, en we zijn er al bijna.
Vervolgens is het enkel een kwestie van de koeler op de zwarte balkjes te plaatsen, en via de schroefgaten in het koelblok de koeler goed vast te zetten.
Al met al een kinderlijk eenvoudige installatie. Na installatie zien we dat de C1 wel over het geheugen hangt maar zelfs standaard hoogte geheugen eenvoudig past. Wel is het afhankelijk van je moederbord aan te raden enkele kabels aan te sluiten voordat je het koelblok plaatst want het zou eenvoudig kunnen zijn dat de C1 over de CPU power aansluitingen of andere zaken valt. Je eerste PCI-E slot is echter geen moment in geding, dus ook voor ITX builds doet deze koeler het goed.
De Cryorig H7 installatie is praktisch even eenvoudig (of eigenlijk nog eenvoudiger); backplate plaatsen, standoffs over de schroeven, koelblok op de schroeven en vastzetten maar. Enige noemenswaardige verschil is dat het vastschroeven van de achterkant van het moederbord moet gebeuren waar het bij de C1 ‘door’ de koeler moet gebeuren. In sommige behuizingen zal je de koeler dus moeten plaatsen voordat je het moederbord in je behuizing plaatst. Cryorig heeft zelf een kort installatiefilmpje online gezet.
De H7 valt niet over werkgeheugen bij een standaard indeling moederbord, wat je dus in de gelegenheid laat om grote / absurde geheugentypes te kopen. Ook het PCI-E slot is geen issue wat bij ITX builds erg handig is. De naam ‘universal’ lijkt dan, ook gezien de hoogte van 145mm, best op zijn plaats.
Een mooi voorbeeld van leuke extra’tjes zijn de origami-testers die je van de Cryorig website kan downloaden. Toegegeven: Je hebt er weinig aan tenzij je je moederbord al in huis hebt, maar als dat het geval is is het zeker een handig ding. In dit geval heb ik even de H7 Origami tester uitgeprint voor S115X moederborden. Dit is nog eens ouderwets knutselen met een velletje papier (beetje steviger papier voor een mooier resultaat), een schaar, en een beetje pritt (Dat ik zo’n stick nog in huis had verbaasde mij, overigens niet echt noodzakelijk voor de tester hoor). Zo werd eenvoudig duidelijk dat de H7 Universal zowel het werkgeheugen als het PCI-E slot niet in de weg zit.
Bovenstaande plaatje is enkel een voorbeeld, in dit geval van de H7 S115X tester. Alle testers per compatible socket zijn te vinden op de productpagina’s van de koelers.
Nog enkele foto’s van de Cryorig C1 in de Phanteks Enthoo Evolv Mini ITX behuizing. Hoewel er hier best meer ruimte is is het natuurlijk best een plaatje zo.