Corsair T3 Rush Gaming Chair review
Na een weinig opvallende T1 kwam Corsair met de T2 Road Warrior Gaming Chair, een stoel die hier wel enorm positief in het oog sprong met een dik prima bouwkwaliteit, lekker sportieve vorm, goed geventileerd rug- en zitvlak, en fijne skate wheels. Er is een enorme keuze wat gaming chairs betreft, maar de T2 was, of is, nog altijd één van onze favorieten.
Met de T3 Rush zet Corsair zowel een iets goedkoper als een inherent ander model stoel op de markt. Geen PU (nep) leder deze keer, maar textiel, en hij is ook een maatje kleiner. Prijskaartje: 279 euro. Op papier daarmee een tientje of zes goedkoper dan de T2 Road Warrior, maar in de straatprijzen zit er een tientje of drie tussen.
Design
De grootste verandering is dus het materiaal. De traditionele gaming chair had nep leer, maar recentelijk hebben we al wat meer stoelen gezien met textiel, sports mesh, of hoe de fabrikanten de verschillende materialen ook noemen. Corsair heeft gekozen voor een relatief zacht textiel, voelt lekker, ziet er netjes uit en komt ook niet heel kwetsbaar over. Je hebt overigens de keuze tussen donkergrijs, lichtgrijs met witte details, of lichtgrijs met zwarte details zoals wij hier hebben.
De stoel is ook flink anders gevormd dan de T2. Net als de T2 is de T3 redelijk sportief gevormd, maar hij is ook net wat kleiner. Het zitvlak is niet eens heel sportief, de randen ervan zijn relatief relaxed en lopen niet heel scherp op, maar de lendesteunen steken wel recht vooruit en zorgen dus voor een ‘snug’ fit: je hebt 28cm alvorens ze naar voren komen.
Tenminste, als je niet te groot of zwaar bent, want heel breed is de rugsteun niet. Met 1m96 ben ik zowel te groot zodat het schouderdeel niet lekker valt, als te breed dat de lendesteunen meer -in- mijn rug zitten dan erom heen. Corsair geeft aan dat deze stoel tot 120kg kan hebben, maar ik kan mij niet voorstellen dat iemand die daadwerkelijk 120kg weegt hier lekker in gaat zitten. Een voorzichtige schatting is dat 1m85cm of 90kg een veilige limiet is om deze stoel te overwegen. Val je daaronder, dan zit hij grofweg gelijk aan de meeste andere stoelen in zijn klasse, want laten we wel wezen: op wat details na ontlopen de meeste elkaar niet veel.
Zoals gebruikelijk kan je de stoel in een slaapstand zetten, hij kan zowel kiepen als de rugleuning plat leggen, en de armleuningen kunnen omhoog, naar voren en achteren en draaien. Al the usual.
De T1 en de T2 hadden skate wheels, maar de T3 komt met traditionele wieltjes. Niet iedereen zal even fan zijn van de skate wheels omdat die een stuk soepeler lopen, niet handig als je dat juist niet wilt, maar met nog altijd een T2 in gebruik blijf ik erbij dat het in een setting waar je af en toe juist wel rolt het aanzienlijk beter is.
En net als bij de Corsair T1 en T2 krijg je er zowel een rugkussen als nekkussen bij. Zachte kussentjes, prima.
Voor de praktijkervaring met het design moet ik, gezien het mijn maatje niet is, de mening van Nada maar op papier zetten. En die is redelijk kort door de bocht: het materiaal is fijn gekozen, maar voor de rest is het een dertien in een dozijn ervaring. Er zijn wat verschillen in de vormen van de verschillende zit- en steunvlakken, maar onder de streep ontloopt het elkaar weinig.
Conclusie
En daar raakt ze eigenlijk de essentie van de hele gaming chair markt: het meeste ontloopt elkaar maar heel weinig. De één zit iets sportiever, de ander iets relaxter, de materialen wisselen wat, maar er zijn maar een handje vol stoelen die écht iets unieks neer weten te zetten. En de T3 Rush is daar niet één van.
De vraag is uiteraard of we dat de Corsair T3 Rush kwalijk moeten nemen, kunnen we niet gewoon genoegen nemen met het feit dat er een model bij is met een iets ander kleurtje of materiaal. Het feit dat wij na het zien van tig stoelen lastig echt enthousiast kunnen worden neemt niet weg dat dit even goed een redelijke keuze is als dit net het design is wat bij jouw kamer of bureau past.
Het is enkel de prijs waar ik wat bezwaar heb: voor 100 euro minder heb je een Sharkoon SGS2 hebt met eveneens luchtig textiel. Die is iets minder chic maar het prijsverschil is wel heel fors. Aan de andere kant staat de T3 Rush ook onder druk: Corsair’s eigen T2 kost momenteel ook maar drie tientjes meer, en tenzij je echt geen nep leer wil is dat toch echt de flink luxere stoel: betere vorm, veel toffere afwerking, en betere wielen voor ca 10% meer is feitelijk een no-brainer.
Kortom: De T2 blijft de meest overtuigende optie en de T3 Rush is eigenlijk ‘meer van hetzelfde’, maar het is een prima stoel als dit dus net de look is die je zocht.
Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
– Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
– Techtesters YouTube
– Techtesters op Instagram
– Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
– Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)