Niet gek lang terug nam ik al een kijkje bij Corsair hun CUE software, deze software wordt namelijk gebruikt voor al hun (recente) randapparatuur. Mocht je er al bekend mee zijn dan weet je praktisch ook wat je mag verwachten bij deze Strafe: een pakket met meer extreem veel mogelijkheden.

Het begint allemaal vrij eenvoudig, met een niet te schreeuwerig welkomst scherm waar je profielen kan maken, opslaan, laden, en de standaard acties van de toetsen aan kan passen. We zien de drie hoofd-groepen van de software: Knop-assignments, verlichting, en performance. Zodra je de knoppen wilt gaan bewerken dan merk je al dat Corsair extreem ver gaat met de mogelijkheden, gewoon meteen volle back aan de macro editor. Voor een beginner even schrikken.



Het houdt daar ook niet op, alles wat in te drukken op je ramplank is is anders in te stellen. Zo kan je naast macro’s en tekst opties ook specifieke shortcuts, timers, muis-acties, media-toetsen, of zelfs DPI-effecten toevoegen. Zo kan je bijvoorbeeld een sniper-button op je toetsenbord instellen.



Het tweede grote onderdeel is uiteraard de verlichting. Ook dit begint vrij eenvoudig, met een eerste ‘lightning’ scherm waar je wat standaard lichteffecten kan selecteren. Deze gaan we in het volgende hoofdstuk bekijken.


Het derde ‘primaire’ deel is de performance. Dit blijft gelukkig lekker eenvoudig. Je kan alt-tab, alt-f4, en de windows key uitschakelen. Handig voor gamers.


Wil je meer? Dan ga je met de opties in de bovenste balk helemaal los, en vanaf hier wordt het ook echt een ‘hardcore’ stukje software. Je kan vanaf hier tot in de kleinste details alle denkbare trucjes uithalen. Hetzelfde gaat op voor de verlichting, waar je met extreme mogelijkheden per individuele toets helemaal los kan. De opties zijn eindeloos, maar je ziet dat om er alles uit te halen je je serieus in de CUE software zal moeten verdiepen. Het is een lastige afweging, zo was ik best gecharmeerd door de eenvoud waarmee sommige alternatieven een flink aantal lichteffecten mogelijk maken, maar kan je als je echt fanatiek bent met de CUE software echt iets persoonlijks bouwen. Voor een reviewer is het wellicht wat pittig om er tot in detail mee te prutsen, maar als jij een Corsair bordt koopt is het best redelijk te schatten dat jij daar iets meer mee wil doen in de komende jaren. En mocht je daar toch geen zin in hebben staat niets je in de weg om gewoon de effecten van anderen te downloaden en installeren.




Nog een aantal typische software features die uiteraard niet ontbreken. Instelling polling rate, automatische firmware update, instellingen backuppen, OSD settings, media player support, en de bekende support pagina met systeeminformatie en snelle links naar de handleiding, technische support afdeling, en het Corsair forum. Check meteen even die ‘vette’ specs van mijn werk laptopje.





Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.