Corsair Nightsabre Wireless RGB Review
Een aantal weken geleden heb ik deze muis tot mijn beschikking gekregen om te reviewen, vandaag gaat de embargo van deze muis af dus mag ik mijn eerlijke mening geven over Corsairs nieuwste aanwinst in hun muizencollectie. Een muis die niet helemaal in de nieuwste trend meegaat van lightweight of minimalistisch, maar dat houdt deze muis niet tegen om misschien wel een van de beste te zijn in zijn groep.
Uitpakken
Het doosje is zwart met geel met een duidelijke foto van de muis en gelijk valt je ook op de opvallende RGB. In de doos zit natuurlijk de muis in een plastic zakje, een 1,8 m USB-A naar USB-C kabel en de USB dongel. De eerste indruk is natuurlijk erg belangrijk, deze muis heeft een uistekend uiterlijk met de mooie en strakke rgb lijnen op de boven en voorkant van de muis, ook springen de ‘’anti-slip’’ stukken er mooi uit met kleine details er op en toch net een ander tint zwart dan de muis zelf.
De Muis
De muis bevat maar liefst 11 programeerbare knoppen, dit is iets wat je niet al te vaak meer ziet bij de nieuwste FPS muizen. Ik heb daarintegen wel een haat liefde relatie met veel knoppen, aan de ene kant is het erg relaxed om wat meer knoppen op je muis te hebben om bijvoorbeeld makkelijk je inventaris te open of utility op te key binden, maar aan de andere kant zitten ze soms ook in de weg, en dan spreek ik vooral over de twee extra knoppen bij linkermuisknop, deze staan meestal als default gebind op DPI omhoog en DPI omlaag, dit is erg onhandig als je een shooter speelt en je daar perongeluk dan eens op drukt en daarna met een kleine flick gelijk 360 graden draait. Alle knoppen reageren allemaal erg snel en hebben een duidelijke klik, deze knoppen heten ook niet voor niets ‘’Corsair Quick Strike Buttons’’.
Het scrollwheel voelt erg premium aan elke klik voel je goed en is ook representatief voor één scroll, ook kan je het scrollwheel naar links en rechts duwen wat fijn is bij het gebruik van grote excel bestanden bijvoorbeeld, ook kan je het scrollwheel induwen wat gebruikelijki is bij de meeste muizen.
De RGB en de muisknoppen zijn allemaal te beheren in de Corsair ICUE software, wat naar mijn mening toch wel een van de beste software systemen is op de markt. Je kan als je meerdere Corsair producten hebt in je setup ze allemaal synchroniseren en ervoor zorgen dat de RGB vloeiend door alle hardware heen beweegt, een grappige toevoeging als je ook echt alles hebt van Corsair. De muis is uitgerust met 5 on board profielen, wat natuurlijk handig is als je je muis voor het gamen maar ook voor normaal computerwerk gebruikt zodat je niet je hele muismat hoeft te gebruiken als je wat bestanden wilt verslepen.
Ik heb geen timer gezet voor hoe lang de accu mee gaat, maar ik denk dat het zeker in de buurt komt met de geclaimde tijd van Corsair en dat is namelijk 65 uur. De muis beschikt ook over sub 1 ms verbinding en 2000mhz polling rate en de muis kan ook verbinden via bluetooth. De muis is 99 gram, wat redelijk aan de zware kant is, persoonlijk heb ik niks met de ultra lightweight muizen en vind ik dit gewicht perfect. Deze muis is uitgerust met 100% PTFE glides die gewoon erg glad aanvoelen.
Conclusie
De Corsair Nightsabre was een interessante muis om te mogen testen. Deze muis voelt op alle punten premium aan en dat mag ook wel voor een prijskaart van €169,99. Ik denk dat deze muis ideaal is voor de mensen die het gamen erg serieus nemen en die elke paar milliseconden snellere reactietijd willen dan de tegenstander, maar vooral ook voor mensen die een volledige Corsair ICUE setup willen en het geld over hebben om iets meer te betalen voor een dikke muis. Voor de “normale” gamer die “gewoon” een degelijke muis wilt hebben met wat extra knoppen zou ik kijken naar goedkop voorere opties, want die zijn er absoluut.
Ik zal deze muis zelf blijven gebruiken omdat hij voor mijn gebruik en eisen praktisch perfect is, zoals ik al eerder zei: dit is een ideale muis wanneer je gamen wilt combineren met werk gerelateerde activiteiten. Hij krijgt van uiteindelijk mij de TT Recommended award, hhij is an sich een dikke 9 waard, maar de hoge prijs weerhoud mij ervan om hem de Editor’s Choice uit te delen.
Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
– Techtesters YouTube
– Nadalina op Twitter (Chef de Video)
– Foritain op Twitter (Test Chef)
– Techtesters op Instagram